Hae
Henriikka Johanna

Uunimunakas pinaatilla ja fetalla

Uunimunakas on yksi mun lemppareista, kun puhutaan nopeasta ja helposta aamu-, väli-, tai iltapalasta. Kuten olen monesti aiemminkin sanonut, rakastan tehdä ruokaa joka valmistuu nopeasti ja helposti. En halua tuhlata turhaan aikaa keittiössä. Tänään luvassa siis resepti uunimunakkaaseen, johon laitoin lisäksi fetaa sekä pinaattia. Itsellä sattui olemaan tällä kertaa kotona kananmunien sijaan pelkkiä valkuaisia, mutta ne toimivat oikein hyvin. Kananmunan keltuainen sisältää rasvaa, joten rasvat tähän ruokaan tuli tällä kertaa fetasta. Voit aivan hyvin käyttää kananmunat kokonaan, pelkkiä valkuaisia tai puolet kananmunien määrästä kokonaisina ja puolet pelkkiä valkuaisia. Kaikki käy ja yhtä hyvää tulee silti.

uunimunakas fetalla ja pinaatilla

uunimunakas

  • 8 kananmunaa tai valkuaista
  • 2-3dl vettä, maitoa tai ruokakermaa
  • noin puolikas pussi tuoretta pinaattia
  • purkki lemppari fetaa
  • ripaus suolaa, mustapippuria ja muita mausteita makusi mukaan

Laita kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää joukkoon neste sekä mausteet. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä fetajuusto sisältää paljon suolaa. Leikkaa pinaatti hieman pienemmäksi ja sekoita joukkoon. Voit myös käyttää pakastepinaattia tuoreen pinaatin sijaan.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuu piirakkavuokaan. Sekoita pinaatti tasaisesti vuossa. Se jää helposti klönttiin yhteen kohtaan. Ota fetajuusto ja murenna se joukkoon. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-30min kunnes kananmuna on hyytynyt.

uunimunakas pinaatilla ja fetalla

Uunimunakas ennen uuniin menoa

Uunimunakkaan voit tarjoilla raikkaan salaatin kanssa tai syödä sellaisenaan. Se maistuu myös seuraavana päivänä. Omasta mielestä uunimunakas on melkein parempaa kylmänä kuin suoraan uunista tulleena.

Oletko joskus kokeillut uunimunakasta? Onko sulla jokin suosikkiohje siihen, olisi kiva kuulla.

-Henriikka

lue myös

Nopea aamupala x 5 – valmista parissa minuutissa

Kauravohvelit ja vadelmapehmis

Banaaniletut kolmella tavalla

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *