Hae
Henriikka Johanna

Kauravohvelit ja vadelmapehmis

Kauravohvelit ja vadelmapehmis on ehdottomasti kiireettömien viikonloppujen herkkuaamupala. Vaikka nimestä voisi päätellä, että kyseessä olisi ehkä epäterveellinen aamu- tai välipala, mutta ei suinkaan. Tässä ohjeessa ei ole lainkaan sokeria sekä ohje on myös gluteeniton.

KauRavohvelit

Ohje kauravohveleiden tekoon:

  • 3dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 3dl maitoa tai kasvimaitoa
  • 2 munaa
  • 2tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään yhteen. Jos kotoa ei löydy valmiiksi kaurajauhoja, voit tehdä niitä helposti itse. Lisää blenderiin noin 5dl gluteenittomia kaurahiutaleita ja jauhaa jauhoksi.

Anna taikinan turvota noin 10-15min ennen paistoa. Paista vohvelit voissa, jotta niihin saa kauniin ruskean ja rapean pinnan. Vohveliraudan koosta riippuen, ohjeesta tulee noin kuusi vohvelia.

Kuva kauravohveleista

Vadelmapehmis

Vadelmapehmis sopii loistavasti kauravohveleiden kylkeen tai sitten voit syödä sen myös erikseen. Ohje tähän on myös helppo. Blenderiltä vaaditaa kovia, joten kaikkein hepposimmalla yksilöllä en lähtisi kokeilemaan.

  • 1dl kohmeisia vadelmia (kotimaisia)
  • 1 jäinen banaani
  • annos herajauhetta (maustamaton)
  • loraus maitoa tai kasvimaitoa

Kaikki aineet blenderiin ja blenderi hommiin! Tässä maltti on valttia. Alkuun ainekset tarttuvat vaan blenderin reunoille eikä mitään meinaa tapahtua. Työnnä välillä massaa reunoilta irti ja jatka blendaanista. Jos tässä vaiheessa lisää maitoa, tulos ei ole pehmis vaan smoothie. Pikkuhiljaa massasta alkaa muodostua kuohkeaa pehmistä. Mitä kauemmin jaksat blendata, sitä kuohkeampi lopputulos. Jos tuntuu, että vadelmapehmis jää liian löysäksi, voit laittaa sen hetkeksi vielä pakastimeen jähmettymään.

Kauravohvelit ja vadelmapehmis

Herkullisia hetkiä kauravohveleiden ja vadelmapehmiksen parissa!

-Henriikka

Lue myös

Henriikan helpot: kasvissosekeitto

Henriikan helpot: Banaaniletut kolmella tavalla

Henriikan helpot: chiavanukas (vegaaninen)

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *