Kasvissosekeitto – helppo ja herkullinen
Kasvissosekeitto on ehkä maailman yksinkertaisin tehdä, mutta sitäkin herkullisempi. Lisäksi se sopii hyvin sinulle, jos haluat pudottaa painoa tai tarkkailla hieman syömisiä. Parasta tässä on se, että kerralla teet isomman satsin, jota syödä useamman kerran. Kasvissosekeitto (kuten kaikki keitot) paranevat vaan muutaman päivän jälkeen. Lisäksi voit laittaa tähän keittoon juurikin sinun lemppari juureksia / kasviksia ja varmasti saat päivittäisen 500g tavoitteen täyteen. Kokeile laittaa keittoon kukka- tai parsakaalia, lanttua, palsternakkaa, kurpitsaa, kesäkurpitsaa, tomaattia, punajuurta, ruusukaalia. Vain mielikuvitus on rajana. Ohje jonka jaan teille, on hyvin neutraali ja sopii varmasti myös lapsille.
Kasvissoskeitto
4-5 keskikokoista perunaa
2-3 porkkanaa
1 iso sipuli
1 punainen paprika
1-2 bataattia
1 paketti paprikan makuista Koskenlaskijaa
Vähärasvaista raejuustoa
Kasvisliemikuutio
Suola, pippuri, valkosipuli yms
Valmistus:
Kuori perunat, porkkanat, bataatti sekä sipuli ja pilko pienemmäksi. Pilko myös paprika. Laita kattilaan vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Laita joukkoon kasvisliemikuutio ja keitä kasvikset kypsiksi.
Kaada keitinvesi talteen varoiksi. Jätä kattilan pohjalle kuitenkin hieman vettä, jotta soseuttaminen on helpompaa. Voit soseuttaa keiton joko sauvasekoittimella tai blenderillä. Tee soseesta tasaista, jonka jälkeen lisää joukkoon Koskenlaskijaa. Jos kasvissosekeitto tuntuu liian paksulta, lisää hieman keitinvettä joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla, pippurilla ja vaikka valkosipulilla. Tarjoile keitto raejuuston kanssa, jotta saat annokseen riittävästi myös proteiinia.
Herkullisia hetkiä kasvissosekeiton kanssa. Toivottavasti maistuu!
-Henriikka
Seuraa somessa
Lue myös
Toiveena elämäntapamuutos? Lue vinkit ja onnistu
Henriikan helpot: Banaaniletut kolmella tavalla