Hae
Henriikka Johanna

Sokerirasituskoe, aivan kamala kokemus

Sokerirasituskoe ja paljon muita verinäytteitä tuli otettua viime viikolla. Tämä reissu liittyi myös tulevaisuudessa olevaan lihavuusleikkaukseen. Sokerirasituskoe mittaa mahdollisesti heikentynyttä sokerinsietoa. Heikentynyt sokerinsieto tarkoittaa sokeriaineenvaihdunnan häiriötä, jossa elimistön kyky käsitellä ruoan mukana tulevaa glukoosimäärää on heikentynyt, mutta paastotilassa sokeri pystyy normaalin rajoissa. Vaikka paastotilassa veren glukoosi on normaali, ruoasta tuleva hiilihydraattilasti on elimistölle liikaa ja verensokeri nousee liian korkealle.

Sokerirasituskoe ja omat fiilikset

Vaikka tiedän, että sokerirasituskoe on pakollinen, on se silti itselle äärettömän epämukava. Olen kerran aiemmin ollut testissä ja silloin noin tunnin kohdalla melkein pyörryin. Olo oli niin kamala, ettei tosikaan.

Tällä kerralla reissu meni hieman paremmin. Jälleen vajaan tunnin kohdalla tuli erittäin huono olo. Kylmä hiki nousi otsalle ja silmissä alkoi sumentua. Oli myös hyvin lähellä, etten oksentanut. Oli kuitenkin pakko keskittyä hengittämiseen ja etten oksenna, sillä muuten sokerirasituskoe olisi pitänyt tehdä uudestaan joku toinen päivä ja sama kärsimys olisi edessä uudelleen.

Sokerirasituskoe

Sokerirasituskokeen tulokset

Lääkärin käynti labroihin liittyen on vasta syyskuussa, jolloin käydään rasituskokeen tulokset tarkemmin. Kävin kuitenkin katsomassa itse tulokset jo Kanta.fi palvelusta. Monesti ylipainoisilla henkilöillä on ongelmia sietää sokeria ja tämän vuoksi veren sokeripitoisuus nousee. Itse hieman yllätyin, sillä omat arvot olivat täysin priimaa eikä viitteitä tyypin 2 diabeteksestä tai edes esidiabeteksestä ole! Ei siis tarvitse pelätä, että pitäisi aloittaa minkäänlaista lääkitystä sokereihin liittyen. Myös muut labravastaukset näyttivät normaaleilta. Kilpirauhasen toimintaa mittaavat kokeet olivat hieman viitearvojen ulkopuolella. Sisätautilääkäri ottaa näihin kantaa sitten syyskuussa tarkemmin.

Sokerirasituskoe tulokset

Sokerirasituskokeen tulokset

Sokerirasituskoe viitearvot

Sokerirasituskokeen viitearvot

Seuraava askel tosiaan kohti lihavuusleikkausta on syyskuun alussa oleva sisätautilääkäri. Aiemmat postaukset lihavuusleikkauspolustani voit lukea alta.

Lihavuusleikkaus mietinnässä

Ensimmäinen askel kohti lihavuusleikkausta

Ravitsemusterapeutin ensimmäinen käynti

-Henriikka 

Lue myös

Ulkonäköpaineet hyvinvointialalla

Elämäntapamuutoksen kompastuskivet ja kuinka päästä niiden yli

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *