Hae
Henriikka Johanna

Nopea aamupala x 5 – valmista parissa minuutissa

Nopea aamupala on kiireisissä aamuissa kaiken A ja O! Ilman aamupalaa ei kannata lähteä päivän askareisiin, mutta mielellään nukkuisi 10min pidempään. Ei hätää, tässä sulle  viisi nopeaa ja ravitsevaa aamupalavinkkiä. Näiden tekemiseen ei todellakaa  mene aamusta montaa minuuttia!

Nopea aamupala nro 1: tuorepuuro

Tuorepuuro on loistava esimerkki, kun aiheena on nopea aamupala. Teet kaiken illalla valmiiksi ja laitat jääkaappiin. Aamulla tuorepuuro on valmis syötävksi. Alla ohje perustuorepuuroon. Puuroa voit muokata itse erilaisilla leseillä, marjoilla ja hedelmillä.

Ohje:

2dl kreikkalaista jugurttia

1dl kaurahiutaleita

1rkl chian siemeniä

loraus nestettä esim. maitoa, vettä, tuoremehua. Nesteen määrällä pystyt vaikuttamaan puuron koostumukseen. 

noin 200g pakastemarjoja. Marjat voi olla myös tuoreita, mutta lisää ne vasta ennen syömistä. 

 

Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita yöksi jääkaappiin (kannellinen rasia). Aamulla tuorepuuro on heti valmis syötäväksi. 

tuorepuuro mansikoilla

Tuorepuuro maistuu myös tuoreiden mansikoiden kanssa

 

nopea aamupala nro 2: kreikkalainen jogurtti + mysli

Kreikkalainen jogurtti ja mysli toimii aina. Valitse kreikkalainen jogurtti jossa on vähän rasvaa. Oma suosikkini on Lidl:n kreikkalainen jogurtti jossa rasvaa on 2%. Sen koostumus on ihanan kermaisa vaikka rasvaa on vähän. Vastaavasti mysli tai granola kannattaa taas valikoida sieltä päästä, jossa on vähän sokeria. Tästä hyvä vaihtoehto on Pauluns. Suurinosa jollei jopa kaikki heidän myslit ja granolat sisältävät sokera alle 10g/100g. Kaikenlisäksi ne myös maistuvat todella hyviltä. Halutessasi voit lisätä vielä joukkoon marjoja ja aamupala on valmis muutamassa minuutissa. 

nopea Aamupala nro 3: Chiavanukas

Chiavanukas on myös nopea aamupala, sillä sen voi tehdä samalla tavalla illalla valmiiksi jääkaappiin odottamaan amua. Ohje helppoon ja herkulliseen chiavanukkaaseen voit lukea TÄSTÄ

Chiavanukas

Chiavanukas kannattaa laittaa illalla jo tekeytymään, jotta se on aamulla heti valmis syötäväksi

Nopea aamuala nro 4: Ruisleipä paistetulla munalla

2 palaa ruisleipää ja päälle kaksi paistettua kananmunaa. Lisäksi salaatinlehtiä, kurkkua, paprikaa, tomaattia. Kananmunien paistuessa ehtii viipaloida vihannekset valmiiksi. Helppoa, herkullista, täyttävää ja nopeaa.

nopea Aamupala nro 5: Smoothie

Smoothiet ovat myös erittäin helppoja tehdä. Ainoa ongelma on siinä, jos muu perhe haluaa vielä nukkua. Blenderit tuppaa olemaan melkoisen kovaäänisiä. Smoothiet ovat myös siitä kivoja, että niihin voi laittaa joukkoon ihan mitä itse haluaa. Lue tästä TOP 3 smoothie ohjeet

Smoothie aamupala

Vadelma-banaanismoothie

Löytyikö näistä jokin aamupala, jota aiot kokeilla? Tai onko sulla jokin vakiintunut aamupala jonka syöt aina?

-Henriikka 

lue myös

Henriikan helpot: Banaaniletut kolmella tavalla

Henriikan helpot: kasvissosekeitto

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

 

 

 

 



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *