Hae
Henriikka Johanna

Henriikan helpot: Lohipasta

Lohipasta kuulostaa vaikealta, mutta on ihan super helppo. En ole kovin kummoinen kokki, mutta aina välillä onnistuu. Julkaisin valmiista pastata kuvan Instagramin storyyn ja sain paljon viestejä: ohjetta kaivattiin. Joten ajattelin jakaa lohipasta ohjeen tänne.

Samalla aloitan myös uuden osion blogissa, Henriikan helpot. Viikoittain ilmestyy tänne blogin puolella helppoja ja hyviä reseptejä. Onko sulla jotain toiveita mitä reseptejä haluaisit saada? Ajattelin, että ohjeita voisi olla niin aamu-, väli-, kuin iltapalaohjeita, mutta myös lounas / päivälliseen sopivia vaihtoehtoja. Ohjeet tulevat olemaan helppoja ja yksinkertaisia, joten uskon että kaikki pystyvät niitä halutessaan tekemään.

LohIpastan ohje

Tarvitset:

noin 600g ruodoton lohifile

2 pakettia tuorepastaa

noin 4-5dl ruokakermaa

1 punasipuli

Laita lohifile uunivuokaan. Ripottele päälle kunnolla merisuolaa sekä mustapippuria. Pirskottele päälle vielä sitruunan mehua. Anna lohen maustua noin 30min. Pyyhi ylimääräiset merisuolat pois ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20min.

Keitä tuorepasta ohjeen mukaan kattilassa. Kun pasta on kypsää, huuhtele se ja laita takaisin kattilaan. Lisää joukkoon loraus öljyä, jotta pasta ei liimaudu keskenään yhteen.

Ota lohi uunista ja sekoita pastan joukkoon. Lisää pieneksi pilkottu punasipuli (vapaaehtoinen, voit hyvin tehdä ilman sipulia) sekä ruokakerma. Kaada ensin yksi purkki kermaa ja lisää tarvittaessa toinen. Halutessasi voit käyttää maustettua ruokakermaa, esim kolmen juuston tms. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Nyt helppo lohipasta on valmis syötäväksi.

-Henriikka

 

Valmiin annoksen päälle voit laittaa tuoreita tai kuivattuja yrttejä

 

Laita lohen päälle reilusti suolaa ja mausteita. Anna maustua noin 30min, jonka jälkeen pyyhi ylimääräiset suolat pois talouspaperilla

Lue myös

Tunnesyöminen – miten päästä siitä eroon?

Tavoitteena painonpudotus? 5+1 vinkkiä ruokavalioon

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *