Hae
Henriikka Johanna

Intuitiivinen syöminen koitui kohtaloksi

Intuitiivinen syöminen on sitä, että voit syödä mitä haluat milloin haluat. Eli niin sanotusti kuuntelet kehoasi mitä se haluaa. Jep, en myöskään ymmärrä tätä kehon kuuntelemista. Ja varmasti sen takia tämä intuitiivinen syöminen ei ollut itselle sopiva juttu. En väitä, että intuitiivinen syöminen olisi huono juttu, se ei ehkä vaan ole paras vaihtoehto painonpudotuksen kanssa.

Paino nousi melkein 15kg

Viime kesästä saakka olen syönyt hieman vapaammin eli intuitiivisemmin. Alku meni hyvin eikä ollut mitään ongelmia. Ongelmat alkoivat oikeastaan vuoden alusta. Huomasin, että yhä harvemmin lautaselta löytyi kasviksia ja muutenkin alkoi lautanen näyttää hieman huolestuttavalta. Herkkuja alkoi maistumaan myös jos ei ihan päivittäin niin ainakin useamman kerran viikossa. Huhtikuun alussa uskaltauduin vaa’alle jälleen. Meinasin pyörtyä siihen paikkaan nähdessäni luvun. Melkein 15kg tullut painoa lisää siitä, mitä se on alimmillaan ollut projektin aikana. Teki mieli itkeä (saatoin jopa muutaman kyyneleen tirauttaa), olin pettynyt itseeni, olin täysin epäonnistunut. Tiesin, että nyt on ryhdistäydyttävä ja tehtävä asialla jotain. HETI!

Suutarin lapsella ei ole kenkiä

Kuten otsikko kertoo, suutarin lapsella ei ole kenkiä. Olen ravintovalmentaja. Tiedän mitä ja miten pitäisi syödä, miten paljon yms. Jotenkin se on vain älyttömän vaikeaa. Ajattelin intuitiivisen syömisen olevan itselleni hyvä toimintatapa ja voisin jatkaa kyseisellä tavalla loppuelämän. Toisin kävi. Vaikka paino onkin noussut, vaatteissa en ole huomannut mitään eroa. Ja hei, nyt on turha sanoa et lihas painaa enemmän kuin läski. Kyllä tässä lihasmassaa on vähemmän kuin sitä toista 😀 Koska tämä intuitiivinen syöminen ei sopinut itselle, päätin tutkia verkkovalmennuksia. Miksi? Koska kaipaan ”valvovaa silmää” ja jotain, joka potkii eteenpäin. Löysin hyvän valmennuksen, jossa on pelkkä ruokavalio. Treenin suhteen en kaipaa muutosta, ne tulee kuitenkin jenkkifutiksen kautta.

Nyt on muutama päivä uutta ruokavaliota takana. Ruokavaaka on kaivettu jälleen kaapista ja jokainen suupala menee vaa’an kautta. Katsotaan mitä tuloksia seuraavat kuusi viikkoa tuo tullessaan. Tällä hetkellä fiilis on hyvä ja uutta intoa tekemiseen riittää jälleen. Ehkä se intuitiivinen syöminen tulee jossain vaiheessa osaksi omaa ruokailua, selvästi sen aika ei ollut vielä.

-Henriikka

Lue myös

Tunnesyöminen – miten päästä siitä eroon?

Oma elämäntapamuutos – miten kaikki sai alkunsa

Henriikan helpot: Lohipasta

Viisi vinkkiä miten aloittaa elämäntapamuutos

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

8 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Joillakin toimii toiset jutut ja toisilla toiset. Itse syön kehoa kuunnellen ja paino pysynyt samana jo pari vuotta. Myös herkkujen suhteen 1-2 krt viikossa herkuttelen.

 2. Sammakko kirjoitti:

  Intuitiivinen syöminen sopii äärettömän harvoille.
  Ei sopinut mullekkaan. Vedin syyskuusta maaliskuuhun puhtaalla ruualla 75->85kg.
  Mun ongelma on annoskoot. Punnitsemalla ja tarkalla syömisellä pysyn hyvässä kunnossa.
  Kun en punnitse niin se 150g lohipala tai broileri muuttuu 400g. Enkä edes huomaa sitä itse. Lopputulos on lihominen
  Tsemppiä sulle jatkoon!
  Nyt kun sulla kunto kovrmpi ja lihastakin tullut lisää niin se 20-30kg lähtee hetkessä. Tarkalla ruokavaliolla

  • henriikkajohanna kirjoitti:

   Mulla myös annoskoot oli ongelma ja toki myös lisääntyneet herkut. Mutta tästä jatketaan taas uudelleen. Kiitos tsempeistä! ☺️

 3. Tanja Räty kirjoitti:

  Mulle intuitiivinen syöminen taas on ollut aivan pelastus vuosien keittiövaaka-dieettien jälkeen. Voin hyvin ja sisältäni on purkautunut ääretön velvollisuus-möykky. Mikä ihana tunne on juoda aamulla hyvällä omallatunnolla vihersmoothie raejuustopuuron sijasta ja kanasalaatin sijaan ottaa lounaaksi tomaattikeittoa. Toki itselläni on luontainen himo vihanneksiin ja hedelmiin ja värikkääseen lautaseen, ehkä se helpottaa tässä asiassa ☺️ Samalla päätin, että en enää käy vaakassa lainkaan. Vapautin itseni kaikista muista tavoitteista ja ainoa tavoite toiminnalle on, että voin kokonaisvaltaisesti hyvin.

  • henriikkajohanna kirjoitti:

   Mahtavaa! Kuten sanoin, tämä tapa sopii varmasti jollekin oikein hyvin. Itselle se ei vaan ollut ainakaan vielä se sopiva vaihtoehto. Ehkäpä sitten joskus 🙂

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Uusi seuraaja täälä hei! Eli oletko laihtunut yhteensä 40kg, kun sulla biossa lukee, että olet pudottanut painoa 25kg? Huikeeta!

  • henriikkajohanna kirjoitti:

   Moikka!
   Ja tervetuloa seuraamaan 🙂
   Ei ole tuota määrää painoa pudonnut. Parhaimmillaan se oli melkein -30kg, mutta alkuvuoden aikana tullut painoa takaisin jonkin verran. Mutta ehkäpä joskus se -40kg tulee myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *