Hae
Henriikka Johanna

Yhden pellin ruoka kanasta x 2

Yhden pellin ruoka on nimensä mukaan ruoka, joka tehdään yhdessä pellissä / vuoassa. Nämä ohjeet ovat tuttuun tapaan helppoja tehdä sekä nopeita. Ja tässä tapauksessa suurelta tiskimäärältä vältytään, kun käytetään yhden pellin taktiikkaa.

UunikAsvikset Ja broilerFilee

Yhden pellin ruoka numero 1, uunikasvikset ja broileria. Teen tätä usein, etenkin silloin kun en jaksa viettää keittiössä aikaa ja haluan saada nopeasti ruoan tehtyä.

Valitse mitä tahansa kasviksia ja juureksia haluat ja mistä itse tykkäät. Itse laitan usein perunaa, porkkanaa, paprikaa, sipulia. Mukaan voisi laittaa esim kukka- ja parsakaalia, lanttua, bataattia, kirsikkatomaatteja, punajuurta, purjoa yms. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.

Yhden pellin ruoka

Ohje:

Kasviksia oman maun mukaan

Broilerinfileitä (ei minuuttipihvejä vaan kunnon fileitä)

Öljyä ja mausteita

Kuori ja pilko kasvikset uunivuokaan. Lorauta reilusti öljyä (rypsi- tai oliiviöljyä) sekä suolaa, mustapippuria ja valkosipulia. Pyörittele kasvikset öljyssä ja lisää broileri päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40minuuttia.

VINKKI! Voit korvata broilerinfileen esim lohifileellä. Aseta lohifile nahkapuoli alaspäin kasvisten päälle. Mausta lohi suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla.

Persikkariisiä ja kanan koipirEidet

Kanan koipireisi jakaa mielipiteitä, mutta itse tykkään syödä niitä aina välillä. Toki niiden syöminen on hieman haastavaa verrattuna esim fileeseen, mutta reidessä on makua enemmän.

Ohje:

Riisiä

Kanan koipireisiä (maustamaton)

Säilykepersikoita

Öljyä ja mausteita

Laita riisi uunivuoan pohjalle ja mittaa vesi päälle (katso riisipaketin kyljestä ohjeet). Pilko säilykepersikat reiluksi kuutioiksi. Laita persikkamehu riisien joukkoon. Lisää suolaa / kanaliemikuutio mukaan. Asettele koipireiset riisin päälle. Tarkista, että reisipalat eivät ole kokonaan veden alla. Voitele koipireidet öljyllä ja hiero pintaan reilusti mausteita (suolaa, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, grillimaustetta yms oman maun mukaan).

Laita 200 asteeseen noin tunniksi. VINKKI! Voit keittää vedenkeittimessä veden valmiiksi, jolloin riisi alkaa kypsyä uunissa nopeammin.

Toivottavasti näistä yhden pellin ruokavinkeistä on hyötyä. Onko sulla joku luotto-ohje yhden pellin ruoka – teemalla? Lukisin mielelläni sun suosikin. Ja kokeilisin myös. Herkullisia hetkiä keittiöön!

-Henriikka

Lue myös

Nopeita ja helppoja arkiruokia mausta tinkimättä

Nopea aamupala x 5 – valmista parissa minuutissa

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *