Hae
Henriikka Johanna

Hyvinvointivinkit joilla parannat arkeasi

Hyvinvointivinkit tulevat varmasti välillä meille jokaiselle tarpeen. Arki on usein kiireistä eikä välttämättä aina ole aikaa ja jaksamista keskittyä omaan hyvinvointiin. Ajattelinkin jakaa teille muutamia helppoja vinkkejä, joilla saat parannettua omaa hyvinvointia pikkuhiljaa.

Hyvinvointivinkit arkeen

Riittävä nesteytys

Tärkein hyvinvointi edistävä asia on riittävä nesteytys. Veden juominen on ihmiselle välttämätöntä, sillä elimistön solut ovat vedestä riippuvaisia. Riittävällä nesteytyksellä varmistetaan elimistön lämpötilojen säätely ja se, että tärkeät ravintoaineet, happi ja hiilidioksidi pääsevät liikkumaan vapaasti elimistössä. Kuona-aineiden poistuminen on vedenjuonnin ansiota yhtä kaikki. Aikuinen tarvitsee nestettä noin 2-3 litraa, joista puolet pitäisi saada juotuna ja toinen puoli ruoan mukana. On kuitenkin hyvä muistaa, että nesteen tarve on henkilökohtainen ja siihen vaikuttaa moni asia.

Hyvinvointivinkit: riittävä nesteytys

Kuva: Pixabay

Laadukas yöuni

Kun puhutaan hyvinvointivinkeistä, ei voida ohittaa laadukkaan ja riittävän yöunen merkitystä. Olisi helppo sanoa, että nuku joka yö vähintään 7-8h, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Muutama asia kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, jotta yöunesta saadaan hieman parempaa.

Vältä kofeiinia iltapäivästä alkaen. Kofeiinin puoliintumisaika keskimääräisesti on 4h. Jos siis juot iltapäiväkahvin klo 16, elimistössä on vielä klo 20 puolet kahvin kofeiinin määrästä. Kofeiini aiheuttaa monelle univaikeuksia, joten kannattaa ajoittaa kahvin / muiden kofeiinipitoisten juomien juonti aamuun / aamupäivään. Tai kokeilla elää kokonaan ilman.

Toinen asia on petivaatteet sekä sänky. En ole aiemmin kiinnittänyt esim peittoon ja tyynyyn sen suurempaa huomiota, kunnes päätin ostaa uuden tyynyn. Panostamalla hieman laadukkaampaan tyynyyn, vartalon asennosta tulee parempi ja näin unen laatu saattaa myös parantua huomattavasti.

Opettele sanomaan ”EI” turhille asioille

Onko elämässäsi joitakin sellaisia asioita, jotka vievät sinulta turhaan energiaa? Opettele sanomaan tiukka ”ei” tällaisille asioille tai ihmisille. Näin voit saada sisäisen rauhan sekä aikaa jää enemmän sinulle mielekkäille asioille. Myös kuluttavat ihmissuhteet ovat asia, joiden olemassaoloa kannattaa miettiä.

Hyvinvointivinkit

Tuntuuko siltä, että jotain näistä vinkeistä kannattaa kokeilla? Tai onko sulla jotain hyviä ja helppoja vinkkejä, joilla voi parantaa omaa hyvinvointia? Kuulisin niistä mielelläni.

-Henriikka

lue myös

Tuottaako veden juonti haastetta? Lue vinkit ja opi juomaan

Elämäntapamuutoksen kompastuskivet ja kuinka päästä niiden yli

Ulkonäköpaineet hyvinvointialalla

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *