Granola – itse tehtynä maailman parasta
Granola tai mysli on yksi mun lemppareista. Mulla on vaan ongelmana se, että kaupassa myytävissä on aina jotain josta en tykkää (esim. rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä) tai sitten niissä on hirvittävä määrä sokeria. Joten siksi päätin kokeilla tehdä granolan itse. Ja kannatti tehdä, koska tässä on ehdottomasti maailman paras granola. Alla ohje, jotta voit kokeilla myös!
GranOla pähkinöilLä
Granolaa varten tarvitset seuraavat raaka-aineet:
300g pähkinäsekoitusta tai sun lemppari pähkinöitä. Myös erilaiset siemenet sopii hyvin
4dl kaurahiutaleita
1dl kauralese
pakastekuivattuja mansikoita / vadelmia
2tl kanelia
vajaa 1tl kardemummaa
ripaus suolaa
0.5dl hunajaa / vaahterasiirappia
0.5dl rypsiöljyä / kookosöljyä
Rouhi pähkinät veitsellä pienemmäksi. Älä kuitenkaan ihan jauheeksi, sillä granolassa saa olla pureskeltavaa. Sekoita joukkoon hieman pienemmäksi rouhitut pakastekuivatut marjat kaurahiutaleet, kaneli, kardemumma sekä suola. Mittaa joukkoon hunaja sekä öljy ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Taputtele massa tiiviiksi. Tämä on tärkeää, massan tulee olla hyvin tiivis, jotta granolasta tulee rapea ja sitä pystyy murtamaan.
Paista uunissa 150 asteessa noin 25 minuuttia. Kannattaa olla tarkkana paiston kanssa ettei granola pääse palamaan. Itsellä granolasta tuli hieman tumma, mutta makuun se ei onneksi vaikuttanut.
Anna granolan jäähtyä kunnolla. Tämän jälkeen paloittele haluamasi kokoisiksi paloiksi. Granola kannattaa säilyttää tiiviissä lasipurkissa, jotta se pysyy rapeana. Säilyy hyvin 1-2 viikkoa, mutta takaan että olet syönyt sen ennen sitä.
Oletko ennen kokeillut tehdä granolaa itse? Onko sulla jokin luottoresepti? Olisi kiva kuulla miten sä teet sun granolan.
-Henriikka
Lue myös
Tomaattikeitto paahdetuista tomaateista