Hae
Henriikka Johanna

Ulkonäköpaineita hyvinvointialalla?

Ulkonäköpaineita hyvinvointialalla?

Käsi ylös, jos olet kokenut ulkonäköpaineita jossain vaiheessa elämää! Itse nostin juuri molemmat kädet kohti kattoa. Entäpä jos työskentelet hyvinvointialalla, mitä tapahtuu ulkonäköpaineille silloin? Voisin väittää, että eivät ainakaan vähene.  Miksi ulkonäköpaineita koetaan sitten hyvinvointialalla tai ylipäänsä? Tähän tuskin on yhtä vastausta. Jokaisella on varmasti omat syyt ulkonäköpianeille. Media luo mielestäni lisää paineita. Pitää olla tietynlainen, tietyn kokoinen tai tietyn näköinen. Ihmekös tuo, että jo murrosiässä olevat nuoret kokevat ulkonäköpaineita. Syksyn aikana Iltasanomat julkaisi juttusarjan, jossa jopa 96% naisista kertoi murehtivansa ulkonäköään. Huolestuttavaa!!

Ylipainoinen personal trainer – kärsiikö uskottavuus?

Ulkonäköpaineita olen kokenut myös minä. Erityisesti kuluvan syksyn aikana. Mietin pitkään, lähdenkö opiskelemaan personal traineriksi ollenkaan. Epäilin itse pitkään, etten voisi olla uskottava personal trainer, jos en ole itse hyvässä fyysisessä kunnossa. Pyöritin ja pohdin asiaa pitkään oman pääni sisällä, kunnes uskaltauduin puhumaan asiasta ääneen. Kysyin asiasta paljon mielipiteitä erilaisissa sosiaalisen median kanavissa. Anna -lehti teki minusta haastattelun asian tiimoilta nähtyään pohdintani sosiaalisessa mediassa. Voit lukea haastatteluni tästä

Sain paljon kommentteja asian tiimoilta, sekä puolesta että vastaan. Pääasiassa sain hyvää palautetta, kannustettiin ja rohkaistiin. Moni oli sitä mieltä, että olisin loistava pt etenkin elämäntapamuutoksen alkuvaiheessa oleville henkilöille. Oma kokemus olisi varmasti asia, jota elämäntapamuutoksen parissa olevat asiakkaat myös kaipaavat, ammattitaidon lisäksi. Siinä ehkä suurin syy, miksi uskaltauduin ilmoittautua personal trainer koulutukseen.

Miksi ylipainoinen henkilö ei voisi olla uskottava personal trainer? Mielestäni ulkonäköni (tai kenenkään muunkaan ulkonäkö) ei määrittele osaamista missään asiassa. Ei siinä miten hyvä olen työssäni, millainen ystävä olen tai millainen tyttöystävä olisin. Valitettavan moni oli kuitenkin sitä mieltä, etten olisi pätevä toimimaan personal trainerina. Miksi? Osan mielestä en pysty näyttämään vaadittavia liikkeitä salilla tai että fyysinen kuntoni olisi huono. Tai en voi ”käskeä” asiakkaita tekemään jotain, mitä en itse noudata. Automaattisesti siis ajateltiin, että ylipainoisena fyysinen kuntoni on huono. Näin ei mielestäni ole.  En ehkä saa vedettyä leukoja, mutta ei saa moni normaalipainoinenkaan. Tai että ylipainon vuoksi syön vain epäterveellistä ruokaa jolloin olisi tekopyhää antaa asiakkaalle ruokavalio noudatettavaksi.

Mitä mieltä sinä olet asiasta? Voiko ylipainoinen olla uskottava valmentaja hyvinvointialalla? Olisi kiva kuulla mielipiteitä sekä puolesta että vastaan, mielellään perusteluiden kanssa.

-Henriikka

P.S Oletko lukenut jo aiemman julkaisun siitä, miten minusta tuli valmentaja hyvinvointialalle? Jos et, pääset lukemaan sen tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *