Hae
Henriikka Johanna

Kohti uutta ja tuntematonta unelmaa – American Football Academy of Finland (AFAF)

Kuten otsikosta voi jo päätellä, seuraava suuri unelma on edessä, American Football Academy of Finland eli AFAF. Vielä muutama viikko sitten luulin, että haluan personal traineriksi, mutta sitten tapahtui jotain, joka muutti kaiken. Edessä on suuri ja tuntematon, mutta sitäkin isompi unelma. Unelma, jonka en uskonut olevan ajankohtainen elämässäni.

Moni varmasti on lukenut, miten syksyllä aloitettu amerikkalainen jalkapallo iski heti täysillä. Laji, jota en koskaan uskonut edes harrastavani, mutta jonka parista olen löytänyt seuraavan unelman. Nimittäin mahdollisuus osallistua American Football Academy of Finland:n toimintaan.  Voisiko olla mahdollista, että minusta tulisi urheilija, joka panostaa lajiin kaiken mahdollisen, minkä muulta elämältä ehtii. Voiko se olla mahdollista? En tiedä, mutta seuraavan 9kk:n aikana otetaan siitä selvää.

mikä ihmeen afaf?

American Football Academy of Finlandin (AFAF) tarkoituksena on tarjota kaikille lajin harrastajille tai lajista kiinnostuneille mahdollisuus kasvaa urheilijana sekä kehittää itseään ja osaamistaan ammattitaitoisen valmennuksen avulla ilman urheiluseurojen sanelemia rajoituksia.
Urheilijana kehittyminen vaatii tavoitteellista ja monipuolista harjoittelua. AFAF tarjoaa jäsenilleen monipuolisen harjoituskonseptin, joka kattaa pelipaikkakohtaisen harjoittelun lisäksi mm. fysiikka- ja juoksuvalmennuksen sekä ravinto-ohjauksen. AFAFin valmennuskonsepti soveltuu sekä lajia pitempään harrastaneille että niille, joilla ei ole vielä takana downin downia. Lisää akatemian toiminnasta voit lukea tästä

 

Moni Lohja Lionesses joukkuueesta osallistuu AFAF:n toimintaan

Kovaa treeniä luvassa

Osallistumalla akatemian toimintaan, jatkan edelleen myös Lionessesin treeneissä. Akatemiaan voi osallistua mistä joukkueesta tahansa, joten nämä ovat kaksi eri asiaa. Se myös tarkoittaa, että treeniä on luvassa PALJON. Salille tulee kolme treeniä viikkoon, lisäksi yksi kehonhuoltoon painottuva treeni salilla tehtäväksi. Salitreenien lisäksi viikkoon kuuluu myös kaksi ns. ”jumppasalitreeniä”. Toinen on akatemian ja toinen Lionessesin treeni. Näissä treeneissä harjoitellaan mm. nopeutta, juoksun tekniikkaa, erilaisia hyppyjä ja pomppuja, reaktionopeutta yms. Ja tietysti luvassa on itse lajitreeniä. Akatemian lajitreenit ovat joka toinen lauantai 4h (2h+2h, välissä tankkaustauko). Treenipäivien lisäksi järjestetään turnauspäiviä. Lisäksi on Lionessesin omat lajitreenit, kerran viikossa 2h.

Treeniä tulee siis paljon olemaan kevään aikana. Kun kausi alkaa toukokuussa, treenimäärät hieman vähenevät. Tärkeää on muistaa myös levätä ja kuunnella omaa kroppaa. Jos tuntuu siltä, että väsyttää, jättää jotain tekemättä. En halua kokea stressiä treeneistä ja ajatella sitä suorittamisena. En kuitenkaan ole huippu-urheilija, joten jos joskus jokin treeni jää välistä, en koe siitä huonoa omaatuntoa.

-Henriikka

2 kommenttia

  1. Marko kirjoitti:

    Hienoa Henriikka!! Loistava asenne!💪

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *