Hae
Henriikka Johanna

Ruokapäiväkirja – mitä minä syön

Luvassa toivepostaus, nimittäin ruokapäiväkirja. Saan usein erityisesti Instagramin puolella viestiä, että olisi kiva tietää mitä syän päivän aikana. Joten mikä olisi siihen parempi vaihtoehto, kuin tehdä ruokapäiväkirja postaus tänne blogin puolella.

Ennen kuin päästään itse ruokapäiväkirjan pariin, haluan kertoa teille hieman omasta syömiseen liittyvästä historiasta sekä ruokafilosofiastani, jos nöin voi sanoa. Syöminen on ollut minulle hyvinkin vaikeaa. Kaikkein vaikeinta se oli ennen kuin aloitin oman elämäntapamuutoksen noin 2.5 vuotta sitten. Söin erittäin epäterveellisesti, paljon eineksiä, herkkuja sekä epäsäännöllisesti. Opettelin syömään säännöllisesti, oli nälkä tai ei. Aineenvaihdunta oli saatava liikkeelle.

aamupala

Niin tylsältä kuin se kuulostaa, oma aamupalani on lähes sama jokainen aamu eli puuroa. Keitän puuroa, jonka päälle laitan raejuustoa, marjoja sekä pähkinöitä. Talviaikaan käytän paljon pakastemarjoja, mutta kesäisin pyrin syömään paljon myös tuoreita ja kotimaisia marjoja. Raejuuston laitan puuroon aina, sillä aamupalalla on hyvä olla myös proteiinin lähde. Pähkinöistä saan hyvän rasvanlähteen. Toinen ehdoton lemppariaamupala on tuorepuuro. Tuorepuuro on helppo ottaa aamulla mukaan ja syödä myöhemmin. Itse otan usein tuorepuuron aamulla jääkapista, kun lähden töihin ja syön vasta töissä aamupalan. Ohjeen herkulliseen tuorepuuroon voit käydä lukemassa tästä

Aamupalan tuorepuuro, ohje löytyy Instagramin puolelta

Aamupuuro tuunattu proteiinipatukalla sekä tuoreilla mansikoilla

Lounas ja päivällinen

Lounas ja päivällinen eivät eroa toisistaan mitenkään. Teen ja syön aivan tavallista kotiruokaa, en mitään erikoista. Erilaisia keittoja, pastaa ja kastiketta, makaroonilaatikkoa, kinkkukiusausta yms. Pyrin noudattamaan lautasmallia ja kasaamaan annoksen sen mukaan. En punnitse ruokaiani enää, koska siihen ei ole tarvetta. Jos joskus punnitsen, korkeintaan kasvikset. Niitä tulee helposti syötyä liian vähän, joten välillä on hyvä tarkistaa niiden määrä.

Kasvisosekeittoa sekä raejuustoa

väli- ja iltapala

Väli- ja iltapalani vaihtelvat hyvin pitkälti fiiliksen mukaan. Välillä se voi olla muutama ruisleipä / karjalanpiirakka kalkkunaleikkeleen ja kasvisten kanssa. Välillä smoothie tai proteiinivanukas marjoilla. Joskus voin tehdä banaanilettuja tai rahkaa ja mehiukeittoa.

ruokapäiväkirja 19.3

Aamupala noin klo 9: Kaurapuuroa, raejuustoa, pakastevadelmia sekä cashewpähkinöitä, 5dl vettä.

Lounas klo 13: Kasvissosekeittoa (perunaa, porkkanaa, parikaa, sipulia) iso lautasellinen, raejuustoa, 5dl vettä

Välipala klo 15: Profeel proteiinipirtelö, pieni kourallinen cashewpähkinöitä, 3dl vettä

Päivällinen klo 18: Sama setti kuin lounaalla, 5dl vettä

Iltapala klo 21.30: 3 karjalanpiirakkaa joiden päällä Oivariinia, juustoa sekä kurkkua, 2 kiiviä, 3dl vettä

Ruokapäiväkirja on hieman erilainen jos olen töissä, nyt olin vapaapäivällä. Työpäivän aikana ajat vaihtelvat ja riippuu hyvin paljon siitä olenko aamu- vai iltavuorossa. Aamuvuoron aikana saatan syödä aamuapalan ja lounaan välissä pienen välipalana, jos tiedän että lounas venyy.

Myös treenaaminen vaikuttaa ruokailuuni jonkin verran. Jos olen ollut jenkkifutistreeneissä ja kotimatkaa on autolla 45min, yleensä syön autossa jotain pientä välipalaa. Yleensä banaanin ja jonkin proteiinipirtelön tms. Kun pääsen kotiin, syön kunnon ruokaa, usein vielä hieman enemmän kuin normaalisti.

Mitä mieltä olit ruokapäiväkirjasta? Tuleeko kysyttävää?

-Henriikka

LUE MYÖS: Viisi vinkkiä miten aloittaa elämäntapamuutos

Seuraa Instagramissa

7 kommenttia

 1. Sammakko kirjoitti:

  Onko tämä nyt ihan rehellinen ruokapäivökirja?
  Tuleeko kuinka paljon herkuttelua normaalin ruokavalion ohi.
  Itsellä ongelmana just tuo. Ruokavalio vedetty viimeisen päälle mutta lähes joka päivä tulee herkuttelua ohitse.

  • henriikkajohanna kirjoitti:

   Ihan rehellinen tuon päivän ruokapäivä. Ei mulla ole mitään tarvetta valehdella. Kyllä mä herkkuja syön, en mä sitä kiellä. Mutta en päivittäin. Oon pyrkinyt siihen, että kerran viikossa olis herkkupäivä jolloin voin syödä karkkia tms. Toki herkutella voi niin monella eri tavalla. Jos koet herkuttelun olevan ongelma niin sitten vaan kaivetaan esille sitä kuuluisaa selkärankaa. Sitä kautta sen herkuttelun voi saada loppumaan 🙂

 2. Sammakko kirjoitti:

  Okei. Tuo vaan äkkiseltään vaikuttaa jopa todella kevyeltä setiltä, sinun kokoiselle kovaa treenaavalle naiselle.

  • henriikkajohanna kirjoitti:

   Tuo päivä ei sisältänyt treenejä lainkaan, joten tuo määrä oli ihan sopiva. Ei ollut nälkä missään vaiheessa. Kasviksia tuli reilusti yli suositusten, jokaisella aterialla proteiinin lähde, samoin hiilaria ja rasvaa. Vettäkin tuli juotua ihan hyvä määrä 🙂

 3. Veera kirjoitti:

  Olisi ollut kiva lukea vaikka kokonaisen viikon ruokapäiväkirja. Tuosta sai aika pintaraapaisun vain siitä, että mitä sä syöt. Olisin kaivannut myös enemmän kuvia, niin saa itselleen käsitystä myös annoskoosta.

 4. Minna kirjoitti:

  Tää on kiinnostava aihe ja kiitos kun jaat. Itse kuitenkin mietin, että yhden päivän ruokapäiväkirja antaa aika kapean kuvan kokonaisuudesta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *