Hae
Henriikka Johanna
Kaupallinen yhteistyö

Mitä geenitestin tulokset kertovat?

Kaupallinen yhteistyö: Evogenom Oy

Sain alkuvuodesta mahdollisuuden tehdä Evogenomin geenitesti. Nyt tulokset ovat tulleet ja pääsen kertomaan teille geenitestin tulokset. Jos et ole lukenut ensimmäistä postausta geenitestistä, pääset lukemaan sen tästä.

Geenitestin tulokset

Geenitestin tulokset olivat erittäin laajat ja monipuoliset. Mielenkiintoisia asioita saadaan ihmisestä selville pelkän sylkitestin avulla. Osa geenitestin tuloksista olivat vielä sellaisia, jotka selvästi näkyvät itsellä jokapäiväisessä arjessa. Raportti pitää sisällään tietoa juuri minulle sopivasta ruokavaliosta, liikuntaan ja urheiluun liittyvästä ominaisuuksista, harjoitteluvasteesta, palautumisesta sekä unesta (ja paljon kaikesta muusta). Jos kertoisin kaikista tuloksista, postaus olisi erittäin pitkä. Joten käyn tässä läpi mitä geenitestin tulokset kertovat minulle valmennus- ja harjoitteluominaisuuksista.

geenitestin tulokset

valmennus- ja harjoitteluominaisuuksia

Geenitestin tulokset kertovat, että geenini ovat  räjähtävää voimaa tuottavia ja suorituskykysi on tältä osin painottunut nopeusvoimaan. Lisäksi suorituskykyni on yhdistelmä kestävyys- ja voimaurheilua.

Geenien perusteella minun  lihaskudoksen perinnöllinen rakenne on painottunut nopean lihaskudoksen suuntaan. Tämä tarkoittaa, että lihakseni pystyvät nopeasti tuottamaan suuren voiman, mutta myös väsyvät suhteellisen nopeasti. Nopeusvoiman perinnöllinen kapasiteettini on siis keskivertoa parempi. Tämä sekä suorituskykyni ovat mielenkiintoinen fakta, sillä juuri näitä ominaisuuksia tarvitsen pelatessani amerikkalaista jalkapalloa.

Suoritukseni teho kasvaa voimalajeja treenattaessa todella nopeasti. Harjoitellessa lihakset vaurioituvat ja joillain yksilöillä palautuminen kestää säännönmukaisesti kauemmin kuin toisilla. Omat perintötekijät tekevät minulle harjoittelusta keskimääräistä helpompaa sekä helpottavat pärjäämistäni ääriolosuhteissa. Ääriolosuhteissa, kuten maratonia juostaessa tai triathlon-kilpailuissa, elimistö on erityisen kovilla. Joskus normaaleissa olosuhteissa hyvin pärjännyt urheilija saattaa kokea ääriolosuhteissa suhteettoman suurta rasitusta ja mm. odottamatonta rabdomyolyysiä eli äkillistä lihaskudoksen vauriota.

geenitestin tulokset

Kuva @denarced

harjoittelun jälkeinen palautuminen

Elimistöni tulehdusvaste harjoitteluun on näiden perintötekijöiden suhteen huomattavasti keskivertoa korkeampi. Myös harjoittelun jälkeinen palautumisnopeuteni on keskivertoa nopeampaa. Harjoittelun jälkeen näiden perintötekijöiden näkökulmasta lihakseni ovat huomattavasti keskivertoa vähemmän kipeät. Nämä ovat mielestäni erittäin mielenkiintoisia faktoja liittyen palautumiseen treeneistä. On totta, että harvoin lihakseni ovat kovin kipeät treenaamisen jälkeen. En väitä, etteivät ne olisi lainkaan kipeät, mutta kipu on siedettävää.

Tarjouskoodilla HENRIIKKASPORT saa tämän sport geenitestin hintaan 190€, kun normaalihinta on 590€. Tarjous on voimassa 20-30.4.21 välisenä aikana.

 

 

lue myös

Kehorauha on JOKAISEN oikeus

Penikkatauti kuriin kotikonstein

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Evogenom Oy

2 kommenttia

  1. Veera kirjoitti:

    Olisi kiva lukea myös muista tuloksista. Onko mahdollista tehdä vaikka postaussarja geenitestin tuloksista?

    • henriikkajohanna kirjoitti:

      Voin jossain vaiheessa kirjoittaa muistakin tuloksista. Tuloksia on tosiaan 30 sivua, joten hyvin laajasti kaikkea tietoa. Oli kyllä mielenkiintoista luettavaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *