Hae
Henriikka Johanna

Tonnikalapasta – helppo ja nopea arkiruoka

Tonnikalapasta on yksi perus arkiruoka, jota teen useamman kerran kuukaudessa. Se on erittäin helppo tehdä sekä todella nopea. Aikaa menee noin 7min, riippuen miten kauan pastan kestää kypsyä. Pastan keittyessä ehtii hyvin tehdä tonnikalakastikkeen valmiiksi. Itse suosin juuri tällaisia helppoja ja yksinkertaisia ruokia. Yhden annoksen hinta on myös hyvin kohtuullinen, joten tonnikalapasta sopii hyvin esimerkiksi opiskelijan budjettiin.

Tonnikalapasta

tonnikalapasta

Tarvitset:

2 purkkia tonnikalapaloja vedessä

1 paketti tomaattimurskaa

1 sipuli

1-2 valkosipulin kynsi

4dl ruokakermaa

suolaa ja pippuria

Ohje:

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta / makaronit. Muista laittaa keitinveteen reilusti suolaa! Keitinveden pitäisi suolaisuudeltaan vastata Välimerta. Eli kunnolla vaan sitä suolaa, ei mitään pientä hippua. Suola ei keitinvedestä imeydy kuitenkaan samalla tavalla pastaan kuin valmiin pastan päälle laitettu suola.

Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota ne pienessä määrässä voita tai öljyä. Lisää tomaattimurska. Saat erilaisia makuja vaihtamalla tomaattimurkan makua (valkosipuli, tex mex, yrttinen yms). Laita valutettu tonnikala mukaan sekä lisää ruokakerma. Anna kastikkeen hetken aikaa keittyä miedolla lämmöllä. Lisää suolaa sekä pippuria ja halutessasi muita mausteita.

Kaada pastan keitinvesi pois. Ota annos pastaa lautaselle sekä lisää kastike. Voit myös raastaa pastan päälle parmesanjuustoa. Tonnikalapasta on valmis!

Onko sinulla jotain helppoja arkiruokia joita teet useamman kerran kuukaudessa?

-Henriikka

 

lue myös

Herkuttele terveellisemmin mausta tinkimättä

Chiavanukas (vegaaninen)

Nopeita ja helppoja arkiruokia mausta tinkimättä

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *