Munakasrulla vie kielen mennessään
Munakasrulla on itsellä ollut jo pitkään yks suosikki. Se toimii välipalana, lounaalla tai iltapalalla. Miksei myös aamupalana. Kaikkein parhaimmillaan se on silloin, kun se on saanut vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Munakasrulla ohje
6 kananmunaa
6dl maitoa
1dl vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
muita mausteita maun mukaan, esim yrttejä
Riko munat kulhoon sekä lisää maito. Vispaa munien rakenne rikki. Lisää jauhot pienessä erässä, sekoita koko ajan hyvin. Lisää suola ja muut mausteet. Itse laitan mustapippuria sekä kuivattua ruohosipulia.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 20-25min. Kumoa kuuma pohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Munakasrullan täyte
Kun pohja on valmis, on aika valmistaa täyte. Täytteeksi voi laittaa oikeastaan mitä haluaa. Tärkeintä on, että täyte on mehevä ettei munakasrulla ole kuiva. Alla oma suosikkini täytteeksi.
400g naudanjauhelihaa
1 sipuli
1 prk maustettua tuorejuustoa
tarvittaessa mausteita
Paista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon maustettu tuorejuusto. Tuorejuuston makua voi vaihdella, jolloin täytteeseen tulee aina erilainen vivahde.
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Vältä laittamasta täytettä ihan reunoille asti. Rullaa pohja samalla tavalla, kuin kääretorttu. Laita munakasrulla jääkaappiin vetäytymään, jolloin maku on vielä parempi. Tarjoile munakasrulla raikkaan salaatin kera.
-Henriikka
Lue myÖs
Crunchwrap yhdistää tortillan ja tacon
Tonnikalapasta – helppo ja nopea arkiruoka