Hae
Henriikka Johanna

Munakasrulla vie kielen mennessään

Munakasrulla on itsellä ollut jo pitkään yks suosikki. Se toimii välipalana, lounaalla tai iltapalalla. Miksei myös aamupalana. Kaikkein parhaimmillaan se on silloin, kun se on saanut vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Munakasrulla ohje

6 kananmunaa

6dl maitoa

1dl vehnäjauhoja

1/2tl suolaa

muita mausteita maun mukaan, esim yrttejä

Riko munat kulhoon sekä lisää maito. Vispaa munien rakenne rikki. Lisää jauhot pienessä erässä, sekoita koko ajan hyvin. Lisää suola ja muut mausteet. Itse laitan mustapippuria sekä kuivattua ruohosipulia.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 20-25min. Kumoa kuuma pohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Munakasrulla

Munakasrullan täyte

Kun pohja on valmis, on aika valmistaa täyte. Täytteeksi voi laittaa oikeastaan mitä haluaa. Tärkeintä on, että täyte on mehevä ettei munakasrulla ole kuiva. Alla oma suosikkini täytteeksi.

400g naudanjauhelihaa

1 sipuli

1 prk maustettua tuorejuustoa

tarvittaessa mausteita

Paista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon maustettu tuorejuusto. Tuorejuuston makua voi vaihdella, jolloin täytteeseen tulee aina erilainen vivahde.

Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Vältä laittamasta täytettä ihan reunoille asti. Rullaa pohja samalla tavalla, kuin kääretorttu. Laita munakasrulla jääkaappiin vetäytymään, jolloin maku on vielä parempi. Tarjoile munakasrulla raikkaan salaatin kera.

-Henriikka

Lue myÖs

Chiavanukas (vegaaninen)

Crunchwrap yhdistää tortillan ja tacon

Tonnikalapasta – helppo ja nopea arkiruoka

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *