Hae
Henriikka Johanna

Pudotettuja kiloja ja roikkuvaa nahkaa

Pudotettuja kiloja syyskuisen lihavuuskeikkauksen jälkeen alkaa olla 40 kasassa. Kadonneita senttejä reilusti yli 100. Näiden lisäksi on tullut myös roikkuvaa ja entistä löysempää nahkaa. Tämä oli kyllä hyvin tiedossa ja olen siihen myös osittain henkisesti varautunut. Onneksi tilanne ei ole roikkuvan nahan kanssa vielä  kovin paha eikä sitä välttämättä kukaan ulkopuolinen edes huomaa. Itse kun tutkii ja katselee itseään peilistä, huomaa muutoksen selvästi.

pudotettuja kiloja – parempi fyysinen olo

Olen alusta saakka kertonut, että hakeutuminen lihavuusleikkaukseen ei ollut itselle lainkaan ulkonäköön liittyvä asia. En hakeutunut leikkaukseen sen vuoksi, että näyttäisin paremmalta. Ei missään nimessä. Vaikka pudotettuja kiloja on paljon ja peilikuva miellyttää enemmän, olen paljon onnellisempi ja tyytyväisempi siihen, millainen oma fyysinen vointi ja olo on tällä hetkellä. Terveyttä tietenkään unohtamatta.

Pudotettuja kiloja

Liikkuminen ja salilla treenaaminen on huomattavasti helpompaa melkein 40kg kevyempänä

Liikkuminen on huomattavasti helpompaa nyt, kun paino laskee koko ajan. En hengästy läheskään niin helposti esimerkiksi lenkillä tai rappuja noustessa. Aiemmin tuntui, kuin norsu olisi istunut rintakehän päällä. Nyt se norsu on kadonnut ja tuntuu, että pystyn hengittämään helpommin ja vapaammin. Myös fyysinen liikuntakyky esim. salitreeneissä on parantunut. Vaikka voimatasot eivät ole vielä samassa kuin vuosi sitten, joidenkin liikkeiden laajuus / liikerata on huomattavasti parantunut. Jalkaprässissä jalat saa tuotua alemmas ja lähemmäs keskivartaloa, kun maha ei ole heti tiellä ottamassa vastaan. Samoin kyykyissä on helpompi mennä alemmas, kun maha ei ole niin paljon edessä. Voi kuulostaa muiden korvaan pieneltä asialta, mutta itselle se on hyvin merkittävä juttu.

Roikkuvaa ja löysää nahkaa

Kuten jo ylempänä kerroin, roikkuvaa ja löysää nahkaa on alkanut ilmestymään myös itselle. Onneksi ei kuitenkaan vielä mitään järkyttävää määrää ja sormet ristissä ettei tulisi. Olen kuitenkin varautunut tähän ja tiedän, että löysä ja roikkuva nahka saattaa olla osa prosessia.

Pudotettuja kiloja

Pahimmat rokot ovat käsivarsissa. Kaikki mustan viivan alapuolella oleva on käytännössä tyhjää nahkaa

Olen myös alkanut säästämään jälleen rahaa, jotta mahdollisesti ylimääräinen nahka voidaan leikkauksella poistaa. Toki Suomessa julkisella puolella leikataan myös, mutta esim. reisiä tai käsivarsia ei juurikaan julkisella puolella tehdä. Vatsanpeitteiden korjausleikkauksia eli abdominoplastiaa julkisessa terveydenhuollossa tehdään, mutta siihenkin pitää täyttyä tietyt kriteerit. Pelkkä kosmeettinen haitta ei ole syy leikkaukseen abdominplastiaan julkisen terveydenhuollon piirissä. Näiden leikkauksien aika ei kuitenkaan ole vielä, sillä painon pitää olla vakiintunut sekä BMI:n lähellä normaalia.

-Henriikka

lue myös

Syömisen pelko sosiaalisissa tilanteissa

Mitkä asiat ovat muuttuneet lihavuusleikkauksen jälkeen?

Epäonnistunut elämäntapamuutos?

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

2 kommenttia

  1. Nenna kirjoitti:

    Wow. Noista uusista kuvista huomaa todella miten paljon oletkaan laihtunut. ?
    Hienon työn olet tehnyt. Tsemppiä, ja jatka samaan malliin. ?olet kaunis ?

    (toivottavasti pääset vaiheessa myös leikkaukseen mihin haluat)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.