Hae
Henriikka Johanna
Kaupallinen yhteistyö

Puhti – labratutkimukset ilman lähetettä

Kaupallinen yhteistyö: Puhti
*Sisältää mainoslinkkejä

Mainoslinkit merkitty * merkillä

Puhti on palvelu, josta voit ostaa itsellesi laboratoriotutkimuksia ilman lääkärin lähetettä. Voit helposti selvittää, miten elimistösi voi. Saat itse valita lukuisista yksittäisistä näytteistä tai kattavista näytepaketeista juuri omaan tarpeeseen sopivat näytteet. Itse olen aiemmin käynyt myös Puhdin kautta kokeissa, nyt kävin jälleen muutama viikko sitten tarkistuttamassa arvoja. Valitsi itselleni *liikkujan terveystarkastus-paketin, koska se oli hyvin kattava ja sopii parhaiten tämän hetkiseen elämäntilanteeseeni. Liikkujille suunnattu paketti sisältää Puhti-terveystarkastuksen lisäksi liikkujille tärkeitä mittareita. Mukana on esimerkiksi suoritus- ja palautumiskyvyn kannalta tärkeitä testejä kuten raudan ja D-vitamiinin pitoisuudet, magnesium, B12-vitamiini sekä nestetasapainoon liittyvä kalium.

tulokset helposti ja nopeasti

Puhti testejä voi ottaa helposti ympäri Suomen esim. Mehiläisen laboratorioissa. Tulokset tulee pääasiassa seuraavana päivänä. Tulokset saat Oma Puhti palveluun, jossa tuloksista näkee viitearvot sekä saa lisätietoa arvoista. Tulokset ovat helposti luettavissa ja Puhdin kautta on aina mahdollista saada myös lisämaksusta lääkärin konsultaatiota tuloksista. Jos olet aiemmin käynyt Puhdin kautta ottamassa näytteitä, tuloksista näet myös miten arvo on muuttunut aiemmista kerroista.

Omat puhti tulokset

Itseä kiinnosti erityisesti muutamien vitamiinien imeytyminen, ferritiini sekä munuaisarvot. *Liikkujan terveystarkastus antoi näihin kaikkiin itselle vastauksen.

D- vitamiini: 

Viimeksi (joulukuussa), kun minulta mitattiin D-vitamiini, se oli hieman viitearvojen alarajan yläpuolella ollen 52nmol/l (alaraja 50). Tuolloin otin vielä lisää D-vitamiinia käyttöön ja nyt D-vitamiini oli noussut loistavasti ollen 70!

Puhti

B12- vitamiini:

B12- vitamiinia pitää seurata omalla kohdalla tarkasti lihavuusleikkauksen vuoksi. Joulukuussa arvo oli loistava ja niin se oli edelleen. Toistaiseksi siis B12 imeytyy pillerimuodossa loistavasti eikä pistoksiin tarvitse siirtyä vielä ainakaan.

Puhti

Ferritiini

Joulukuussa ferritiini oli 118ug/l, joka on ihan ok. Kahden kuukauden aikana ferritiini oli laskenut aika reilusti ja oli enää 84. Tätä pitää ehdottomasti seurata, sillä lihavuusleikkauksen jälkeen on erittäin todennäköistä, että rauta ei imeydy kunnolla ja myös ferritiini laskee. Hemoglobiini oli kutenkin hyvä, 139g/l.

Puhti

Kalium ja natrium

Kalium ja natrium kiinnosti itseä myös lihavuusleikkauksen vuoksi. Kalium on elimistölle välttämätön suola, joka liittyy elimistön nestetasapainoon. Kaliumvaje voi kertoa esim. syömishäiriöstä joka leikkauksen jälkeen voi olla mahdollinen. Oma kalium arvo oli kuitenkin hyvin viitearvojen sisällä. Samoin natrium.

Olen tyytyväinen siihen, mitä labratulokset kertoi. Mikään arvo ei ollut huolestuttavasti viitearvojen ulkopuolella, joten tästä on hyvä jatkaa matkaa elämäntapamuutoksen parissa. Jos olet itse kiinnostunut kokeilemaan Puhti palveluita, tutustu valikoimaan *tästä.

-Henriikka

lue myös

12 viikkoa lihavuusleikkauksesta ja -30kg

Miltä liikunta tuntuu lihavuusleikkauksen jälkeen?

Sokerirasituskoe, aivan kamala kokemus

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

 

Kaupallinen yhteistyö: Puhti

2 kommenttia

  1. Suvi kirjoitti:

    Sullahan oli tosi hyvät tulokset leikkauksen jälkeen. Mitä vitamiinituotteita olet käyttänyt monipuolisen ruuan lisäksi ?

    • henriikkajohanna kirjoitti:

      Mulla on alusta asti ollut käytössä Barivitan multivitamiini sekä kalkki. Joulukuussa otin lisäksi D-vitamiinin (en muista merkkiä) jonka avulla sain tuon D-vitamiinin nousemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *