Hae
Henriikka Johanna

Olenko onnellisempi 45kg laihempana?

Onko ihminen onnellisempi laihempana? Tiedän, kuulostaa ehkä hieman typerältä kysymykseltä. Eihän paino liity mitenkään siihen miten onnellinen ihminen on. Onnellisuuteen vaikuttaa niin moni tekijä sekä asia ja lisäksi jokainen meistä kokee onnellisuuden eri tavalla. Mutta olenko silti onnellisempi nyt, kun olen 45kg laihempi? Tai voinko olla vielä onnellisempi, kun painoa on tippunut vaikka 60kg?

Onnellisempi laihempana?

On hieman outoa tai jopa noloa myöntää, mutta itse koen olevani onnellisempi nyt 45kg laihempana kuin ennen lihavuusleikkausta. Jouduin miettimään asiaa pitkään, voinko tällaisesta edes puhua. Koen tämän olevan kuitenkin tärkeä asia omassa elämässä, joten halusin kirjoittaa siitä myös muille. Olenhan muutenkin hyvin avoimesti puhunut leikkauksesta ja siihen liittyvistä asioista.

Suurin ”syy” tämän hetkiseen onnellisuuteen on yksinkertaisesti se oma fiilis ja tyytyväisyys itseensä. Vaikka olin pääasiassa tyytyväinen itseeni ennen leikkausta, olin myös ajoittain hyvin epävarma itsestäni sekä jollain taivalla myös ahdistunut omasta peilikuvasta. Jokainen pudotettu kilo tai gramma tuo itselle onnistumisen tunteen joka saa aina hymyn huulille. En edes muista, koska olisin painanut näin ”vähän” joten siitä on aikaa kun peilikuvasta on heijastunut takaisin tämän kokoinen nainen. Ja onnelliseksi tekee myös suureksi jääneet vaatteet sekä uudet, huomattavasti pienemmät vaatteet. Henkilö, joka ei ole koskaan pudottanut suuria määriä painoa ei ehkä osaa samaistua tähän tunteeseen ja sitä on myös äärettömän vaikea selittää tai kuvailla. Se on asia, joka pitää kokea itse.

Onnellisempi laihempana

Saanko olla onnellisempi laihempana?

Tämä on asia, joten olen paljon miettinyt. Tuntuu, että painonpudotuksesta ei saisi puhua tai olla iloinen pudotetuista kiloista. Ei saisi ihannoida laihduttamista ja tukea laihdutuskulttuuria. Itselle painonpudotus ja laihduttaminen oli ja on edelleen kuitenkin välttämätöntä. Vaikka olin kaikin puolin terve VIELÄ, en usko että olisin sitä enää kovin pitkään ollut. Se, että nyt olen pudottanut laihdutusleikkauksen myötä painoa reilusti, tekee minut onnelliseksi. Nurkan takana ei ole heti vaanimassa tyypin 2 diabetes, uniapnea, korkea verenpaine yms. Saan elää terveenä toivottavasti monta vuotta, joten se jos mikä tekee onnelliseksi ja iloiseksi.

-Henriikka

lue myös

Mitkä asiat ovat muuttuneet lihavuusleikkauksen jälkeen?

Syömisen pelko sosiaalisissa tilanteissa

Miltä liikunta tuntuu lihavuusleikkauksen jälkeen?

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

 

 

4 kommenttia

 1. Arja kirjoitti:

  Kyllä todellakin saa olla ja pitääkin olla. Minulle on tehty laihdutusleikkaus v. 2001 ja paino on pysynyt ”normaalina” eli samana kuin mihin leikkauksella tähdättiinkin. Valitettavasti moni leikattu luulee että leikkauksen jälkeen voi palata samoihin ruokatottumuksiin kuin ennen leikkausta ja jos niin tekee, on paino pian samoissa lukemissa kuin ennen leikkausta. Leikkaus auttaa pitkällä aikajanalla vai jos sisäistää uuden ajattelutavan, terveemmän ajattelutavan ruokaan. Tsemppiä matkaan.

  • henriikkajohanna kirjoitti:

   Näinhän se menee, paljon pitää edelleen tehdä asioita jotta paino ei lähde nousemaan. Kokonaisvaltainen elämäntapamuutos se pitää tehdä vaikka leikkauksessa onkin käynyt. Ei se mikään taikatemppu ole, että vaan laihtuu eikä tarvitse tehdä asian eteen mitään.
   Kiitos tsempeistä 🙂

 2. Sara Christine Pellonpää kirjoitti:

  Hei,
  Miten osasit valita oikean leikkausmetodin monista tarjolla olevista?
  Olen kokenut elämäni aikana niin paljon kovaa kipua, että olen ruvennut pelkäämään kipua.
  Olenko ymmärtänyt oikein, että leikkaus tehdään tähystyksellä?
  Mitä sanoisit leikkauksen jälkeisistä kuvuista asteikolla 1-10?
  Kuinka nopeasti paino alkaa laskemaan leikkauksen jälkeen?
  Saanko kysyö, minkä leikkausmetodin sinä valitsit?
  Olet urhea nainen! Tsemppiä jatkoon.
  Ystävällisesti,
  Sara Christine

  • henriikkajohanna kirjoitti:

   Leikkaustapoja ei ole kuin periaatteessa kolme, joten ei se valinta niin vaikeaa ollut. Lääkärin kanssa keskustelin asiasta ja yhdessä tuumin päädyttiin, että miniohitus on mulle varmasti paras vaihtoehto.

   Tähystyksellä tehdään ja itsellä ei ollut kipuja lainkaan. Heräämössä hetken aikaa oli kipua, sain kipulääkettä ja sen jälkeen ei oo kipuja ollut. Toki kivun kokemus on niin yksilöllistä.

   Paino alkaa laskea oikeastaan heti leikkauksen jälkeen. Toki kroppa on aluksi shokissa leikkauksesta eikä mitään välttämättä tapahdu hetkeen. Itsellä kuitenkin ekan kuukauden aikana paino tippui melkein 13kg. Mutta sekin on hyvin yksilöllistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.