Hae
Henriikka Johanna

Lihavuusleikkauksesta 6kk – miten menee

Tällä viikolla tuli lihavuusleikkauksesta 6kk. Aika on mennyt todella nopeasti ja tuntuu, että vasta oli syyskuu ja olin menossa leikkaukseen. Kaikki tuo alun jännitys, uuden opettelu ja ruokailutapojen muuttaminen on vain muisto. Nyt uudet ruokailutavat tulevat jo ”selkärangasta” eikä joka ateriaa tarvitse miettiä normaalia enempää. Olen siis päässyt hyvin vauhtiin Henriikka 2.0:n kanssa.

Lihavuusleikkauksesta 6kk

Lihavuusleikkauksesta 6kk – mikä on muuttunut?

Lyhyt vastaus tähän olisi: kaikki! Tämän 6kk:n aikana olen joutunut opettelemaan uusia tapoja juurikin syömisen suhteen: syödä pitää hitaammin kuin aiemmin, juoda ei voi samaan aikaan kuin syö (pieniä kulauksia voin välillä syömisen yhteydessä ottaa), pitää huolehtia säännöllisestä syömisestä, syödä riittävästi proteiinia sekä muistaa ottaa päivittäin vitamiinit ja ravintolisät. Nämä asiat ovat itseltä vaatinut eniten opettelua. Nyt, kun lihavuusleikkauksesta on kulunut 6kk, alkaa nämä asiat sujua huomattavasti helpommin kuin alkuaikoina.

Ulkoiset muutokset

Ulkoiset muutokset ovat niitä, jotka muut huomaa ehkä helpoiten. Etenkin tässä vaiheessa, kun painoa on pudonnut 45kg. Vanhat vaatteet roikkuvat päällä ja olen joutunut ostamaan pienempiä vaatteita. Aiemmin vaatteet olivat kokoa 3XL, joskus jopa 4xl. Nyt ostin vaatteita joiden kokolapussa oli xl. Oli hämmentävä tunne, kun niin pieneltä näyttänyt vaate sujahti päälle ja oli sopivan kokoinen.

Hieman ikävämpi asia ulkoiseen muutoksen liittyen ovat ohentuneet hiukset. Minulla on aina ollut todella paksut ja tuuheat hiukset. Noh, nyt se on selvästi ohuempi. Ja sen huomaa. Ainakin itse. Kampaajalleni valitin asiasta ja hänen mielestä ei pidä olla huolissaan. Hiuksia on edelleen reilusti enemmän kuin keskiverto suomalaisella. Joten ei tässä onneksi olla kaljuuntumassa. Ja uutta hiusta on alkanut jo kasvaa tilalle.

Lihavuusleikkauksesta 6kk

Sisäiset muutokset

Olen aiemminkin kertonut, että itselle tässä muutoksessa on tärkeämpää sisäiset muutokset kuin ulkonäkö ja siihen liittyvät asiat. Voin henkisesti paljon paremmin kuin 6kk sitten. Olen paljon iloisempi, hymyilen enemmän, teen enemmän asioista ja jaksan paljon paremmin niin arjessa kuin treeneissä. On niin paljon  kivempaa liikkua, koska se on päivä päivältä helpompaa. Ja kaiken kruununa, mä rakastan itseäni myös päivä päivältä enemmän.

-Henriikka

Lue myös

Mitkä asiat ovat muuttuneet lihavuusleikkauksen jälkeen?

Miltä liikunta tuntuu lihavuusleikkauksen jälkeen?

Uusi minä – Henriikka 2.0

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

2 kommenttia

  1. Mari kirjoitti:

    Sä oot ihan huikee! Mistä tuo musta toppi on? Tai mikä sen merkki on? Näyttää tosi kivalta ja haluaisin hankkia samanlaisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.