Hae
Henriikka Johanna

Miksi puhun avoimesti lihavuusleikkauksesta?

Miksi puhun lihavuusleikkauksesta näin avoimesti ja henkilökohtaisesti on kysymys, joka minulle esitetään aina silloin tällöin. Kerroin ensimmäisen kerran noin vuosi sitten, että olen harkinnut lihavuusleikkausta ja se sai todella hyvän vastaanoton. Oikeastaan tuolloin päätin, että kerron hyvin avoimesti asiasta ja puhun lihavuusleikkauksesta kaiken mahdollisen oman kokemuksen kautta. Miksi? Koska kenenkään ei pitäisi hävetä asiaa!

Lihavuusleikkauksen häpeä

Olen Facebookissa useammassa ryhmässä mukana, jotka käsittelevät lihavuusleikkausta. Tuossa suljetussa ryhmässä moni uskaltaa puhua leikkauksesta, mutta todella harva uskaltaa puhua siitä julkisesti. Olen lukenut ja kuullut, että todella moni ei ole kertonut kuin muutamalla ihmisille, että on menossa lihavuusleikkaukseen. Suurin syy tähän on varmasti häpeä ja epäonnistumisen leima, jonka ihminen saa kertoessaan olleensa lihavuusleikkauksessa. Pelkoa siitä, että aletaan arvostelemaan omiia valintoja, aletaan haukkua epäonnistuneeksi, kerrotaan miten olisi pitänyt laihduttaa yms. Ja tämän tabun / stigman haluan poistaa asian ympäriltä ja sen vuoksi puhun lihavuusleikkauksesta P A L J O N.

Puhun lihavuusleikkauksesta

puhun lihavuusleikkauksesta jatkossakin

Olen itsekin saanut ilkeitä viestejä siitä, miten olen käynyt leikkauksessa. Olen joutunut perustelemaan päätöstäni moneen kertaan, etenkin kun kävin Virossa leikkauksessa. Olen kuullut, miten en voi olla ravintovalmentaja, kun olen käynyt leikkauksessa. Mutta kaikkien näiden ikävien viestien lisäksi olen saanut myös älyttömän paljon positiivista palautetta. Olen myös saanut lukuisia viestejä siitä, miten asiaa pitkään miettinyt henkilö on vihdoin uskaltanut ottaa ensimmäisen askeleen kohti lihavuusleikkausta ja on varannut ensimmäisen lääkärikäynnin. Tai miten joku on alkanut miettimään leikkausta tosissaan, kun olen jakanut omia kokemuksia asiasta. Moni viesti on myös sisältänyt kannustusta ja tsemppausta. Erityisen kiitollinen olen viesteistä, jossa on kiitetty siitä, miten avoimesti asiasta puhun ja kerron asiasta rehellisesti. Tämän takia haluan puhua nyt ja jatkossakin lihavuusleikkauksesta. Tuo leikkaus on muuttanut maailmani viimeisen kuuden kuukauden aikana täydellisesti. Tavalla, jota en olisi uskonut.

Haluatko tietää jotain leikkauksesta? Kysy ihmeessä, vastaan mielelläni.

-Henriikka

lue myös

Lihavuusleikkaus tehdään Tallinnassa

Lihavuusleikkaus Q & A

3 + 1 syytä mennä Viroon lihavuusleikkaukseen

Lihavuusleikkaus Q & A – osa 2

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.