Hae
Henriikka Johanna

Lihavuusleikkaus Q & A – osa 2

Lihavuusleikkaus saa aikaan paljon kysymyksiä ja kiinnostusta, joten nyt luvassa lihavuusleikkaus q & a osa 2. Osan 1 voit lukea tästä.

Mitä odotat eniten leikkauksen jälkeen / laihtuessA?

Tätä kysyttiin paljon. Voisi kuvitella, että odotan eniten sitä, että paino tippuu PALJON. Toki odotan myös sitä, mutta tällä hetkellä paljon arkisempia asioita. Kuten esim. vaatteiden ostoa mistä tahansa kaupasta ilman, että tarvitsee etsiä erikseen ”plus” mallistoa. Tai että junassa / bussissa viereen mahtuu hyvin istumaan toinen ilman, että tarvitsee hävetä itseään ja sitä tilaa jonka vie. Tai ettei tarvitse pelätä tuolin tms pettävän alta tai miettiä mahtuuko koko tuoliin. Nämä voi kuulostaa oudoilta tai mitättömiltä asioilta, mutta itseä ne vaivaa / ahdistaa jos ei päivittäin niin viikoittain.

Lihavuusleikkaus Q & A

Mitä vitamiineja joudut syömään jatkossa?

Mitään tiettyä merkkiä ei ole määrätty, mutta itse olen tilannut Barivita merkkiset vitamiinit. Barivita on kotimainen tuote ja se on tehty henkilöille, joiden ruoka-annos on rajoitettu. Toinen purkki on monivitamiini ja toinen sisältää kalkin sekä D3-vitamiinin. Mahdollisesti tulevaisuudessa joutuu vielä syömään erikseen rautaa, mutta se selviää sitten labrakokeista. Vitamiinit ja ravintolisät tulevat olemaan loppuelämän käytössä ja niiden käyttöön tulee sitoutua.

Pelottaako Jokin asia leikkauksessa tai sen jÄlkeisessä elämÄssä?

Itse leikkaus ei pelota ainakaan vielä. Luotan hoitajien ja lääkäreiden ammattitaitoon enkä sillä tavalla osaa pelätä itse leikkausta.

Leikkauksen jölkeisessä elämässä ei varsinaisesti pelota mikään, mutta jännittää kyllä monikin asia. Opinko syömään oikein? Mitä jos leikkaus ei ”toimi” minulla enkä laihdu? Jos en opi tunnistamaan milloin olen täynnä ja syön aina liikaa. Pystynkö enää pelamaan jenkkifutista samalla tavalla kuin kaksi aiempaa kautta? Paljon siis käytäntöön liittyviä asioita mielessä, mutta silti olen 100% varma, että leikkaukseen menen.

Mitä jos roikkuvaa nahkaa jää paljon laihtumisen myötä?

Tätä olen itsekin pohtinut. Fakta on se, että en ole enää kovin nuori ja mitään takeita siitä ei ole, että nahka palautuu. Tosin ei siitä silti ole vaikka olisin 25 vuotias. Jos nahkaa jää häiritsevän paljon, toivon että se leikataan pois. Julkisella puolella hoidetaan roikkoleikkauksia, jos roikko aiheuttaa haittoja. Pelkän kosmeettisen syyn takia roikkoja ei julkisella puolella leikata. Uskon kuitenkin, että tarvittaessa menen roikkoleikkaukseen joko yksityisellä puolella tai julkisella, tilanteesta riippuen.

Lihavuusleikkaus Q & A

Toivottavasti tämä lihavuusleikkaus Q & A antoi vastauksia. Voit toki laittaa kommenttiboksiin lisää kysymyksiä, pyrin vastaamaan kaikkiin kysynyksiin.

-Henriikka

Lue myös

Miten minusta tuli ylipainoinen?

Lihavuusleikkaus mietinnässä

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *