Hae
Henriikka Johanna

Lihavuusleikkaus tehty – fiilikset päivistä 1 ja 2

Nyt se on takana, nimittäin lihavuusleikkaus on tehty. Vaikea uskoa, että vihdoin se päivä koitti jota kauan odotin ja lopulta myös jännitin. Jännitys oli turhaa, kaikki meni todella hyvin.

21.9, päivä leikkaukseen

Saavuin Tallinnaan leikkausta edeltävänä päivänä. Satamassa minua oli vastassa taksikuski nimikyltin kanssa, joka vei minut sairaalaan. Satamasta sairaalaan meni noin 20min. Sairaalassa vastassa oli hoitaja, joka opasti minut labrakokeisiin. Kokeiden jälkeen hän näytti mistä tulen huomenna sisälle ja mihin ilmoittaudun. Sen jälkeen sain lähteä hotellille.

Hotelli on tien toisella puolella, joten kovin pitkälle ei tarvinnut lähteä. Loppupäivän olinkin hotellilla tekemättä mitään. Läheisessä ruokakaupassa kävin ostamassa juomista sekä sushia. Uni ei meinannut tulla millään, mutta sain noin 6h nukuttua. Aamulla klo 8 piti olla sairaalassa.

22.9 leikkauspäivä

Saavuin sairaalaan hyvissä ajoin ennen klo 8, kuten tapoihini kuuluu. Ilmoittauduin ja minut vietiin huoneeseen. Pian tulikin kirurgi jo tervehtimään ja kyselemään kuulumisia. Varmistettiin mikä leikkaus tehdään ja kuulin, että eiliset labrat olivat kunnossa. Alustavasti sanottiin, että noin klo 11.30 minut haetaan leikkaukseen. Koska olin nukkunut yön hieman huonosti, sain kuin sainkin otettua pienet päiväunet ennen leikkausta.

Kello taisi olla 11.45, kun haettiin leikkuriin. Muistikuvat salista on hyvin vähäiset. Menin pedille makaamaan, jalat laitettiin kiinni, kasvoille tuli maski ja käskettiin hengittelemään rauhassa. Siinä vaiheessa tunsin lääkkeen menevän suonta pitkin, silmät muljahti ja siinä ne muistikuvat leikkaussalista onkin.

Lihavuusleikkaus tehty

Kuvassa vasemmalla kirurgi Ilmar Kaur ja oikealla suomalainen hoitaja Teija Toivari

Lihavuusleikkus tehty!

Heräsin heräämössä aivan kamalan huonoon oloon. Oksetti, mutta en saanut oksennettua mitään. Lisäksi ylävatsalla oli pistelevää kipua. Sain molempiin ongelmiin lääkettä ja taisin nukahtaa uudelleen. Ennen uudelleen nukahtamista koskin mahaan ja tunnustelin onko leikkaus tehty. Kyllä, lihavuusleikkaus on tehty!

Noin tunnin kuluttua tultiin herättelemään ja siirrettiin omaan huoneeseen. Vointi oli tässä vaiheessa hyvä, hieman pökerryksissä. Huoneeseen päästyä jatkoin nukkumista. Aina seuraavaan aamuun asti. Silloin tällöin heräsin, kun joku hoitaja tai lääkäri kävi paikalla. Muuten nukuin, olin aivan tajuttoman väsynyt.

23.9, ensimmäinen päivä leikkauksen jälkeeN

Aamulla heräsin jo kuuden jälkeen, enää ei riittänyt unta. Olihan siinä jo hyvin monta tuntia nukuttu. Aamulla tuli hoitajat taas kierrokselle, antoi lääkkeet yms. Pian tämän jälkeen tuli kirurgi käymään. Hän kuunteli suoliäänet ja totesi kaiken olevan kunnossa, antoi myös luvan lähteä kotiin jos siltä tuntuu.

Klinikan suomalainen hoitaja tuli vielä puhumaan leikkauksen jälkeisestä ravitsemuksesta. Sain kysyttyä kaiken, mitä mielessä sillä hetkellä oli. Puhuimme myös kotiutumisesta. En tarvitse sairaalahoitoa, mutta en kokenut oloa vielä varmaksi lähteä kotiin asti. Niinpä päädyin vielä hotelliin yhdeksi yöksi. Sain kaikki kotiutuspaperit ja klo 12 jälkeen sain siirtyä hotelliin, josta lähden seuraavana päivänä kotiin.

-Henriikka

Lue myös

Lihavuusleikattu personal trainer – uhka vai mahdollisuus?

Lihavuusleikkaus tehdään Tallinnassa

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

6 kommenttia

  1. Aurinkoinen kirjoitti:

    Tsemppiä leikkauksen jälkeiseen elämään!

    Itselleni tehtiin leikkaus 15.4. Eiran Sairaalassa. Sen jälkeen paino on pudonnut 31 kiloa. Olen huomannut että syöminen on vaikeaa, kun ei ole nälkä ja itselläni mitään ei tee mieli. Mutta kovasti olen koittanut panostaa hyvään elämään. On ihana kun voi välillä herkutella, eikä tarvitse miettiä.

    Olen kirjoittanut omasta matkastani myös Blogia, löydät sen täältä jos haluat lukea lisää:
    https://pullukastapieneksi.blogspot.com/

    Ole ihmeessä minuun yhteydessä jos on jotain kysyttävää. Samassa veneessä tässä ollaan!

    • henriikkajohanna kirjoitti:

      Kiitos ❤️ Ihanaa kuulla, että olet panostanut hyvään elämään. Sehän on äärettömän tärkeää. Pystytkö syömään makeaa ilman huonoa oloa? Vai millä herkuttelet?

  2. Riikka kirjoitti:

    Jotenkin kuulostaa hurjalta noin nopea kotiutus ison operaation jälkeen! Tsemppiä toipumiseen ❤️

  3. Aurinkoinen kirjoitti:

    Herkuttelun itseasiassa mehujäällä. Alkuun tuli paha olo makeasta, mutta ei enää. Joskus tekee mielikin makeaa. Mutta aikaisemman suklaalevyn sijaan syön vain maksimissaan suklaapatukan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *