Hae
Henriikka Johanna

Nopeita ja helppoja arkiruokia mausta tinkimättä

Nopeita ja helppoja arkiruokia jokainen kaipaa varmasti omaan keittiöön. Ajattelin jakaa omat lemppari ohjeeni joita teen usein helpottamaan välillä kiireistäkin arkea. Niiden valmistamiseen ei mene pitkään, mutta mausta ei ole silti tingitty.

lohipasta

Lohipasta voi kuulostaa vaikealta, mutta on loppupeleissä hyvin helppo ja sopii hyvin arkeen.

Tarvitset:

noin 600g ruodoton lohifile

2 pakettia tuorepastaa

noin 4-5dl ruokakermaa

1 punasipuli

Laita lohifile uunivuokaan. Ripottele päälle kunnolla merisuolaa sekä mustapippuria. Pirskottele päälle vielä sitruunan mehua. Anna lohen maustua noin 30min, jos aikaa. Pyyhi ylimääräiset merisuolat pois ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20min.

Keitä tuorepasta ohjeen mukaan kattilassa. Kun pasta on kypsää, huuhtele se ja laita laakeaan astiaan. Lisää joukkoon loraus öljyä, jotta pasta ei liimaudu keskenään yhteen.

Ota lohi uunista, revi paloiksi ja sekoita pastan joukkoon. Lisää pieneksi pilkottu punasipuli (vapaaehtoinen, voit hyvin tehdä ilman sipulia) sekä ruokakerma. Kaada ensin yksi purkki kermaa ja lisää tarvittaessa toinen. Halutessasi voit käyttää maustettua ruokakermaa, esim kolmen juuston tms. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

lohpasta, helppoja arkiruokia

Valmiin annoksen päälle voit laittaa tuoreita tai kuivattuja yrttejä

texmex maustetut täytetyt paprikat

2-3 isohkoa punaista paprikaa

400g naudanjauhelihaa (10%)

1 iso sipuli

texmex -maustepussi

juustoraastetta

 

Leikkaa paprikan päästä ”hattu” pois ja tyhjennä siemenistä. Laita uunivuokaan. Jos paprikat eivät pysy pystyssä uunivuoassa, tasoita hieman pohjaa.

Paista jauheliha ja sipuli. Lisää joukkoon pilkottu paprikoiden ”hattu”. Mausta texmex mausteella ja sekoita hyvin. Tarvittaessa lisää tilkka vettä. Tarista maku. Täytä paprikat sekä ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30min.

 

kasvissosekeitto

4-5 keskikokoista perunaa

2-3 porkkanaa

1 iso sipuli

1 punainen paprika

1-2 bataattia

1 paketti paprikan makuista Koskenlaskijaa

Vähärasvaista raejuustoa

Kasvisliemikuutio

Suola, pippuri, valkosipuli yms

 

Kuori perunat, porkkanat, bataatti sekä sipuli ja pilko pienemmäksi. Pilko myös paprika. Laita kattilaan vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Laita joukkoon kasvisliemikuutio ja keitä kasvikset kypsiksi.

Kaada keitinvesi talteen varoiksi. Jätä kattilan pohjalle kuitenkin hieman vettä, jotta soseuttaminen on helpompaa. Voit soseuttaa keiton joko sauvasekoittimella tai blenderillä. Tee soseesta tasaista, jonka jälkeen lisää joukkoon Koskenlaskijaa. Jos kasvissosekeitto tuntuu liian paksulta, lisää hieman keitinvettä joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla, pippurilla ja vaikka valkosipulilla. Tarjoile keitto raejuuston kanssa, jotta saat annokseen myös proteiinia.

Kasvissosekeitto lautasella

 

Maailman helpoin ja nopein tomaattinen linssipasta

1 sipuli

1 paketti valmiiksi keitettyjä punaisia linssejä

500g tomaattimurskaa

pastaa

 

Kuullota pieneksi pilkottu sipuli tilkassa öljyä. Valuta sekä huuhtele linssi huolella. Lisää linssit pannulle, samoin tomaattimurska. Tarvittaessa lisää vettä ohentamaan kastiketta. Tarjoile täysjyväpastan kanssa.

helppoja arkiruokia

Toivottavasti näistä löytyy jotain mitä voisit kokeilla omassa keittiössä. Helppoja arkiruokia, joiden tekemiseen ei todellakaan menee pitkään. Tomaattinen linssipasta valmistuu pastan keiton ajassa eli noin 8-10min ja koko ateria on valmis.

-Henriikka

lue myös

Uunimunakas pinaatilla ja fetalla

Miten lisätä kasviksia ruokavalioon?

Tuottaako veden juonti haastetta? Lue vinkit ja opi juomaan

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *