Hae
Henriikka Johanna

Koronatesti – mikä oli tulos?

Koronatesti tuli itselle tutuksi tiistaina. Maanataina alkoi olo olla normaalia oudompi. Päätä ja niskaa särki todella paljon, korvissa humisi samalla tavalla kuin ennen pyörtymistä, viluväristyksiä sekä huimausta. Laitoin kuumemittarin kainaloon ja kuumetta oli 38.0.

Meillä on työterveyden kautta todella näppärä digiklinikkapalvelu ja chat-ominaisuus. Vastasin kysymyksiin ja kerroin oireista. Pian lääkäri vastasi chatissa ja kehotti menemään seuraavana päivänä koronatestiin. Sain ohjeet miten toimia, mistä löydän tiedon testejä ottavista yksiköistä, ohjeet karanteenissa olemisesta sekä tietenkin sairaslomatodistuksen. Kaikki tämä 15min aikana!!

Koronatestin otTaminen

Työterveyspalvelut ovat Mehiläisessä ja Mehiläinen ei Salossa toteuta drive in -näytteenottoa. Varasin siis ajan laboratorioon. Koronatestit otetaan erillisessä hengitystieinfektioklinikan näytteenotossa. Ohjeeksi tuli ajaa autolla parkkitalon ylimpään kerrokseen ja seurata opasteita hengitystieinfektioklinikalle. Ohjeessa painotettiin, että missään nimessä ei saa asioida ”normaalilla” puolella. Itse hieman ihmettelin, kun ohjeessa ei mainittu maskin käyttöä. Olen kuitenkin julkisilla paikoilla. Itse tietenkin laitoin maskin kasvoille.

Koronatesti oli mielestäni helpompi kuin olin kuvitellut tai nähnyt erilaisissa videoissa. Lyhykäisyydessään tikku nenään, siellä pyöritystä 10 sekuntia ja homma on siinä. Olin jotenkin kuvitellut, että näyte otetaan molemmista sieraimiinsa. Pakko myöntää, kyllähän se sen verran nenässä kutitti, että teki mieli tarttua hoitajan käteen ja repiä tikku pois nenästä 😀

Koronatestin tulos

Koronatesti oli onneksi NEGATIIVINEN! Tiistaina kävin testissä ja torstaina sain vastauksen. Olo alkoi kuitenkin keskiviikkoillasta menemään huonompaan suuntaan ja oli pakko ottaa jälleen yhteys lääkäriin. Torstaina menin heti aamusta lääkäriin. Hengittäminen sattui keuhkoihin, lapaluiden väliin. Mitään hengenahdistusta ei kuitenkaan ollut. Lääkäri totesi hengitysäänet vaimeaksi ja oikealla puolella vinkuviksi. Otettiin vielä tulehdusarvo, joka oli hieman koholla (22). Matala tulehdusarvo sulki osittain pois keuhkokuumeen. Ohjeiksi sain seurailla vointia ja olla herkästi loppuviikon aikana yhteydessä jos näyttää siltä, että vointi heikkenee.

En muista olleeni näin kipeä pitkään aikaan. Viimeksi kaksi vuotta sitten elokuussa, kun söin 3 viikkoa putkeen kahta eri antibioottia. Miten sun syksy on sujunut, oletko ollut kipeä vai pysynyt terveenä?

-Henriikka

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa 

Lue myös

Motivaatio hukassa?

Yhdistä herkuttelu ja painonpudotus onnistuneesti

2 kommenttia

  1. pk kirjoitti:

    Mulla otettiin molemmista sieraimista 😮 Onkohan näissä sitten jotain paikkakunta eroja, itse asun oulussa. Ainakin tämä syksy on mennyt vähillä sairastamisilla, samoin kuin viime kevät. Johtuu varmaan siitäkin että pikku flunssassakin jäädään kotiin eikä tulla töihin tartuttamaan muita.

    • henriikkajohanna kirjoitti:

      Mä olin kans ajatellut että otetaan molemmista, mut ei. En tiedä miks jossain otetaan molemmista. Voiko se riippua ottajasta? Tai onko eri paikoissa vaan erit ohjeet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *