Hae
Henriikka Johanna

Onnistuuko painonpudotus pelkällä ruokavaliolla?

Painonpudotus pelkällä ruokavaliolla on  hyvin mahdollista. Pitää vain tietää mitä ja miten kannattaa syödä. Siksi ajattelin antaa sulle muutamia hyviä vinkkejä, jos toivot saavasi painon putoamaan ruokavalion avulla ilman liikuntaa.

Vinkki 1 – älä skippaa aamupalaa

Pyri syömään aina aamupala. Aamupala on tärkeä jo siinä mielessä, että se katkaisee yön jälkeisen paaston. Aamupalan tulisi olla runsas, jotta sillä jaksaa mennä lounaaseen asti. Monipuolinen aamupala sisältää riittävästi hiilihydraatteja, proteiinia sekä rasvaa.

Hyvä aamupala voisi olla esim. lautasellinen kaurapuuroa, 2-3rkl raejuustoa, 1rkl pähkinöitä ja reilusti marjoja joko tuoreena tai pakasteena. Jos puuro ei aamulla maistu, ei hätää. Syö kaksi siivua ruis- tai 100% kauraleipää, päälle margariinia, salaattia, kalkkunaleikettä, kurkkua ja tomaattia. Lisäksi voit syödä vaikka yhden banaanin.

Vinkki 2 – lautasmalli

Jos et halua punnita jokaista ateriaa / suupalaa, suosittelen noudattamaan lautasmallia. Jokainen varmasti muistaa sen jo ala-asteelta. Puolet lautasesta kasviksia (raakana ja kypsennettynä), 1/4 perunaa, riisiä, pastaa tms ja 1/4 lihaa, kalaa, kanaa tms. Jos aterialla on taholla vaikka makaroonilaatikkoa, voit ottaa sitä noin puolet lautasesta. Jos taas keittoa, ota reilusti koko lautasellinen. Kylkeen voit vielä ottaa palan tai kaksi leipää. Älä ota lisää ruokaa, jos tuntuu siltä että nälkä vielä vaivaa, syö lisää kasviksia. Ne täyttävät vatsaa, mutta sisältävät vähän kaloreita.

Vinkki 3 – syö riittävästi

Jos tavoittenasi on painonpudotus ruokavaliolla (tai muutenkin), tulee sinun syödä riittävästi. Etenkin naisilla on paha tapa vähentää syömistä, kun he haluavat pudotta painoa. Noudata siis kahta ylempää vinkkiä, jolloin kolme päivän ateriaa ovat jo hyvällä mallilla. Älä siis vähennä syömisiä vaan keskity siihen, että syöt monipuolisesti.

Vinkki 4 – muista hedelmät ja marjat

Älä unohda hedelmiä ja marjoja. Painonpudotus on paljon hauskempaa, kun voi vapaasti syödä hedelmiä ja marjoja. Välillä näkee keskustelua siitä, miten hedelmiä tulisi välttää niiden sokereiden vuoksi. Hedelmissä ei kuitenkaan ole lisättyä sokeria vaan hedelmän omaa sokeria. Syö siis vapaasti erilaisia hedelmiä ja marjoja. Pakastealtaasta löytyy loistava valikoima erilaisia marjoja.

Vinkki 5 – meAl preppaus

Tämä ei välttämättä edistä sun painonpudotusta, mutta toimiva vinkki arkeen. Kuka haluaisi viettää keittiössä joka päivä aikaa tunti tolkulla? Siksi suosittelen ehdottomasti tekemään kerralla enemmän ruokaa. Keitot ovat melkein parempia seuraavana päivänä, laatikkoruokaa voi helposti syödä kaksi päivää. Pilko kasviksia ja vihanneksia valmiiksi jääkaappiin, jolloin niitä tulee laitettua lautaselle helpommin ruokailun yhteydessä.

Toivottavasti näillä vinkeillä pääset alkuun. Jos kaipaat kuitenkin enemmän tietoa ja valmentajan tukea, tutustu Muutos by Henriikka  verkkovalmennukseen.

-Henriikka

Lue myös

Miksi hiilihydraatit ovat demonisoitu?

Muutos by Henriikka valmennus

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *