Hae
Henriikka Johanna

Epämukavuusalue – ahdistava tunne valtaa mielen

Jokainen on varmasti kuullut, miten epämukavuusalue on se paikka, jossa tapahtuu hienoja ja mahtavia asioita kunhan sinne ensin uskaltaa mennä. Suurin kehitys tapahtuu, kun joutuu haastamaan itsensä. Välillä kannattaa sietää jännitystä ja epävarmuutta, vaikka ei olisi edes pakko.

Itse sain kuulla eilen asian, mikä vie itseni niin syvälle epämukavuusalueelle ettei tosikaan. Ja parastahan tässä on se, että olen tiennyt asiasta koko syksyn, tosin en tarkkaa päivämäärää. Nyt se kamala ja pelottava päivä on edessä, nimittäin lauantaina.

Oma epämukavuusalue

Lauantaina meillä on siis luvassa fysiikkatestit jefujoukkueen kanssa. Eilen kuullessani sen, mahaa alkoi kipristää, ja tuli todella epämukava tunne. Miksi? Koska olen aina inhonnut tulosten vertailua toisiin. Juontaa varmasti juurensa peruskoulusta, kun liikuntatunneilla aina kilpailtiin toisten tyttöjen kanssa paremmuudesta. Opettaja kirjasi tuloksia ylös ja tunnin päätteeksi kerrottiin kuka oli paras ja kuka huonoin. Pelkkä ajatuskin tästä saa ihokarvat nousemaan inhosta pystyyn.

Tiedän, että lauantain testien tarkoitus ei ole vertailla kuka joukkueessamme hyppää korkeimmalle tai kuka punnertaa eniten. Testit tehdään vain ja ainoastaan itselle sekä valmennustiimille. Miten muuten voisin olla ensi kesänä nopeampi, vahvempi ja pelottavampi jos ei off seasonilla treenata omia heikkouksia?

Mitä tästä voi oppia?

Nyt tämä ahdistava tunne on onneksi pian historiaa. Lauantaina testien jälkeen olo on kuin voittajalla oli tulokset mitä tahansa. Tulosten perusteella lähdetään treenaamaan omia heikkouksia vahvuudeksi. Luultavasti samat testit pidetään talvella, joten olisi toivottaa tulosten olevan silloin parempia. Ja jos ei ole, voi katsoa ainoastaan peiliin ja osoittaa sormella syyttävästi. Joten tämä jos mikä motivoi treenaamaan entistä tavoitteellisemmin.

Milloin olet itse ollut epämukavuusalueella? Millainen tilanne oli kyseessä? Mitä siitä seurasi?

-Henriikka

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Lue myös

Jenkkifutis, laji joka vei sydämen heti

Entinen sohvaperuna, nykyinen urheilija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *