Hae
Henriikka Johanna

Treenimotivaatio löytyi jälleen

Oma treenimotivaatio etenkin salitreenaamisen suhteen on tämän vuoden aikana ollut pakkasen puolella. Kun korona keväällä tuli, lopetin salilla käymisen kokonaan. En avannut salin ovia moneen kuukauteen. Ensimmäisen kerran tauon jälkeen taisin käydä heinä- tai elokuussa salilla. Kerran. Eihän se treenimotivaatio kovin korkealla ollut, kun tuntui, että voimatasot olivat laskeneet kun härän häntä ja kaikki tekeminen oli tahmeaa.

Syksyllä aloin saada jälleen motivaatiota salitreeniin. Sitten sairastuin. Kuukauden verran oli epämääräisiä oireita ja olo puolikuntoinen, joten salille ei ollut mitään asiaa. Marraskuun lopulla oli jälleen tehdä paluu salitreenin pariin ja etsiä kadoksissa ollut treenimotivaatio!

Pt:n avulla treenimotIvaatio kattoon

Joulukuun alkupuolella ollessani salilla, ihana Krista ehdotti mulle jos treenattais yhdessä jouluun asti niin monta kertaa kun ehditään. Ajatus alkuun kauhistutti, sillä oon nähnyt millaisia treenejä Krista asiakkailleen vetää ? Olisi ollut typerää kieltäytyä moisesta tarjouksesta, joten vastasin myöntävästi. Saatiin sovitettua 8 treeniä ennen joulua.

Koska päälaji itsellä on jenkkifutis, suunniteltiin treenit sen mukaan. Paljon kyykkyjä, jotta jaloissa on voimaa sekä muita jenkkifutista tukevia liikkeitä. Alkuun lähdettiin hiomaan kyykkytekniikkaa kuntoon, jotta myöhemmin voi ja uskaltaa laittaa kunnolla painoa lisää. Täytyy kyllä sanoa, että pieni tekniikkakurssi teki terää. Jo kahden treenikerran jälkeen kyykky näyttää paljon paremmalta; selkä pysyy hyvässä asennossa, keskivartalo tiukkana ja kyykky menee paljon alemmas. Kyllä corella on iso merkitys kyykyissä, sen tajusin vasta nyt.

Nainen kyykkää kuvassa etsii treenimotivaatio

Täytyy kyllä sanoa, että ilman tiukkaa pt:n treeniä en varmasti olisi löytänyt omaa treenimotivaatiota. Nyt tekeminen on taas ihan uudella tasolla ja odotan innolla treenipäiviä. Loppujen lopuksi pieni juttu, jolla on kuitenkin valtavan iso merkitys.

Onko sulla ollut joskus treenimotivaatio hukassa? Mitä teit, että se jälleen löytyi? Olisi kiva kuulla sun koemukset.

-Henriikka

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Lue myös

Miksi painonpudotus on niin vaikeaa?

Entinen sohvaperuna, nykyinen urheilija

Yhdistä herkuttelu ja painonpudotus onnistuneesti

2 kommenttia

  1. Jenna kirjoitti:

    Mulla oli syyskuusta marraskuuhun motivaatio hukassa. Tai oikeastaan jalan rasitusvamma vaikutti elokuun puolesta välistä syyskuun puoleen väliin ja sitten lokakuun alun leikkaus lokakuun. Marraskuussa sitten piti ihan hakemalla hakea motivaatiota, varsinkin kun piti leikkauksen jälkeen aloittaa ihan himmaillen.

    Nyt sitten jostain mulla klikkasi tekemisen suhteen ihan kunnolla, ja pitää itseä himmailla ettei lähe repimään täysillä. Jostain syystä saan lihaksiin ihan täysin eri tavalla tuntumaa ja tekeminen on huikeaa sen vuoksi. Juoksussa nyt tällä viikolla klikkasi ihan kunnolla ja ihan huikea fiilis, kun vaan etenee.

    Sen kuukauden milloin motivaatio oli ihan täysin kadoksissa niin mä vaan menin salille vaikkei kiinnostanut pätkääkään. Menin myös kävelylle, vaikkei kiinnostanut. Laitoin äänikirjan toistolle ja eikun käpyttämään. Hyvä kirja ja päätin etten kuuntele sitä kuin lenkillä niin tulihan mentyä että saa kirjaa jatkettua. 😀 Nyt kun klikkasi sen pakko tekemisen jälkeen niin on ihan todella mukavaa lähteä tekemään. Kaikkein parasta on se että nyt kiinnostaa mennä ja se tekeminen on kivaa.

    • henriikkajohanna kirjoitti:

      Toi on kyllä totta että sillon kun ei oo motivaatiota niin pitäis vaan mennä. Koska yleensä silleen se sieltä yleensä tulee. Tsemppiä sun treeneihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *