Hae
Henriikka Johanna

Miksi treenata personal trainerin kanssa?

Oletko koskaan miettinyt, miksi treenaaminen  personal trainerin kanssa kannattaa? Tai jos olet miettinyt, onko asia jäänyt kiinni rahasta? Kun itse aloitin elämäntapamuutosta, otin nopeasti mukaan personal trainerin. Vaikka sillon hetken aikaa saatoin kauhistella hintaa, nopeasti tajusin sen olevan jokaisen euron ja sentin arvoista. Myös nyt joulukuussa kun olen treenannut pt:n kanssa, olen ymmärtänyt vielä paremmin, miksi personal trainerin kanssa kannattaa treenata, ainakin välillä.

Syyt Personal trainerin kanssa treenaamiseen

1. Ensimmäinen ja varmasti tärkein syy on ehdottomasti tekniikka. Kun ammattilainen seuraa sun jokaista liikkettä ja tekemistä, korjaa ja neuvoo oikeat liikeradat, on yksin treenaaminen tämän jälkeen huomattavasti turvallisempaa. Vaikka itse olen treenannut salilla jo kolme vuotta, olen muutaman pt tunnin aikana saanut niin paljon vinkkejä oman tekniikan  kehittämiseen, virheasentojen korjaamiseen, lapatuen tärkeydestä yläkropan liikkeissä sekä keskivartalon merkityksestä jokaisessa liikkeessä. Tuskin olisin näihin asioihin saanut muutosta, jos en olisi treenannut personal trainerin kanssa.

Treenikuva personal trainerin kanssa

2. Uskallat kokeilla uusia liikkeitä. Moni varmasti voi samaistua siihen, että salilla tekee vain niitä ”tuttuja ja turvallisia” liikkeitä. Ei ehkä uskalla kokeilla mitään uutta, koska pelkää epäonnistuvansa tai käyttää laitetta väärin. Personal trainerin kanssa tähänkin on helppo tehdä muutos. Itse en luultavasti olisi koskaan kokeillut vetää leukoja leuanvetoja avustavassa laitteessa, koska pelkään miten siinä tulisi käymään. Pt:n kanssa kuitenkin tätä kokeiltiin ja nyt uskallan jatkossa käyttää myös yksin treenatessani.

3. Saat itsestäsi paljon enemmän irti. Pt:n avulla saa tehtyä helpommin vielä ne 2-3 toistoa, jotka helposti jättäisi muuten tekemättä. Juuri ne toistot, jotka ovat kehityksen kannalta tärkeässä roolissa. Kun toinen vieressä sanoo, että sinähän teet vielä ne 3 toistoa, niin ei siinä muutakaan voi tehdä 😀 

Treenikuva personal trainerin kanssa

4. Tsemppi ja kannustus. Mikään ei ole motivoimpamaa, kun toisen ihmisen kannustus vieressä. Kun kuulet, että kyykky näyttää hyvältä ja menee tarpeeksi syvälle tai miten lapatuki pysyy koko ajan loistavasti. Siinä unohtaa väsymyksen lihaksissa, koska faktahan on se: kehut kelpaa aina, vaikka kesken salitreenin!

Oletko koskaan treenannut pt:n kanssa? Jos et, voin lämpimästi suositella juuri noiden yllä olevien syiden takia. Voin melkein taata, että et tule katumaan. Jo muutama ohjattu pt tunti tekee varmasti hyvää kokeneellekin salitreenaajalle.

-Henriikka 

Lue myös

Treenimotivaatio löytyi jälleen

Oma elämäntapamuutos – miten kaikki sai alkunsa

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *