Hae
Henriikka Johanna

Tuliko sulle joulukiloja? Älä huoli!

Joulusta on nautittu syöden ja herkutellen. Ensimmäisenä arkipäivänä astuit vaa’alle ja petyit? Joulukiloja saattoi tulla muutama ja nyt ahdistaa? Kuulostaa tutulta, enkä usko, että olet ainoa. Miksi näistä kiloista pitää ahdistua ja kokea huonoa omaatuntoa? Joulu oli poikkeusoloista huolimatta hyvä? Sait olla läheisten kanssa? Nautit ruoasta? Ja ihanista suklaista joita kaikki paikat oli pullollaan? Miksi meille aina tulee huono omatunto, kun joskus irrottelemme ja nautimme elämästä?

Vaaka joulukiloja

Kuva: Pixabay

Sainko itse joulukiloja?

Varmasti sain, sillä nautin joulusta. Söin mitä teki mieli. Juustoja meni hävytön määrä, mutta en voinut vastustaa niitä. Paljonko niitä joulukiloja tuli? En tiedä, koska en mennyt vaa’alle. Joulu on vain kerran vuodessa joten olisi suorastaan rikollista olla nauttimasta näistä herkuista. Vaikka muutama joulukilo olisikin tullut, en ota turhaa murhetta asiasta. Suurin osa on varmasti nestettä ja turvotusta, joka lähtee liikkeelle kun palaa normaalin kotiruoan pariin. Lisäksi 2-3 litraa vettä päivässä saa nesteet hyvin liikkeelle.

RaIkas joulukiloja sulattava smoothie

Tössä vielä herkullinen ja raikas smoothie, joka antaa joulukiloille kyytiä. Ainesosat ovat nestettä poistavia, joten eiköhän niillä saada muutamat joulukilot sulatettua. Kokeile aamupalaksi, välipalalla tai miksei myös iltapalalla.

Smoothieen tarvitset:

– 1/4 tuoreesta ananaksesta

– puolikas kurkku

– vihreä omena

– lehtikaalia

– puolikkaan sitruunan mehu

– tarvittaessa vettä

Joulukiloja sulattava smoothie

Joulukiloja sulattava smoothie

Laita kaikki aineet blenderiin ja surauta sillkiseksi smoothieksi. Jos tuntuu, että smoothie on liian paksua, lisää loraus vettä joukkoon. VINKKI! Laita blenderin pohjalle eniten nestettä sisältävät aineet eli ananas, kurkku ja sitruunan mehu. Lisää tähän päälle omena ja päälle lehtikaali. Näin smoothie menee helpommin sekaisin. Ota smoothien kansaa vielä pieni kourallinen pähkinöitä niin saat hyviä rasvoja sekä proteiinia mukaan annokseen.

-Henriikka

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Lue myös

Toiveena elämäntapamuutos? Lue vinkit ja onnistu

Voiko ylipainoinen olla urheilija tai urheilullinen?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *