Hae
Henriikka Johanna
Kaupallinen yhteistyö

VLCD kuurin kokemuksia – viikko 1

Kaupallinen yhteistyö: Kevytkauppa
*Sisältää mainoslinkkejä

Aloitin viikko sitten Kevytkaupan VLCD eli very low calory dietin, joka nimensä mukaisesti tarkoittaa erittäin vähäkalorista ruokavaliota. Ruokavalio toteutetaan siihen suunnatuilla Kevytkaupan VLCD tuotteilla.

Itse olen lihavuusleikkauspolulla, johon kuuluu tietyssä vaiheessa kyseinen kuuri. Tällä hetkellä en siis vielä ole lääkärin määräämällä kuurilla, mutta lähdin mielenkiinnosta ottamaan selvää, miten oma elimistö toimii vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. 

Tulen olemaan VLCD-kuurilla nyt yhteensä kolme viikkoa, joista ensimmäinen viikko on jo takana. Tämän kolmen viikon aikana käytän Kevytkaupan VLCD tuotteitta kolme päivässä, joista saa energiaa noin 500 kaloria päivittäin.

Kuurin suositeltu maksimikesto on kolme viikkoa ja jos jostain syystä haluaisit olla kuurilla pidempään, niin mukana kannattaa aina olla terveydenhuollon henkilökuntaa sen vähäkalorisuuden takana. Myös itselläni on mahdollisuus tarvittaessa olla terveydenhuoltoon yhteydessä.

”Nämä tuotteet on suunniteltu siten, että niiden käyttö kolmesti päivässä varmistaa riittävän päivittäisen vitamiinien ja hivenaineiden saannin. Tuotteet noudattavat Elintarviketurvallisuusviraston ja Euroopan Unionin normeja ravinnon täydellisesti korvaavista tuotteista painonpudotuksen yhteydessä.”

VLCD kuuri on joillekin alkustartti elämäntaparemontin yhteydessä, jonka jälkeen ruokavalio muutetaan kertaheitolla terveelliseksi, kun taas itselle se on osa lihavuusleikkausprosessia. Luonnollisesti myös  VLCD kuurin yhteydessä tulisi miettiä miten ne pysyvät tulokset saadaan. Eli miettiä mistä ylipaino johtuu sekä mitä muutoksia elämään tulisi tehdä, jotta saisi aikaan pysyviä muutoksia. Kuuri on tarkoitettu henkilöille, joiden BMI  on vähintään 30, mutta rajoitteena on esim. jos sinulla on jonkinlainen sydän-, maksa- tai munuaissairaus.

Kokemuksia VLCD kuurista

Vlcd kuurin viikko 1

Olen ollut VLCD kuurilla nyt viikon. Rehellisesti sanottuna viikko ei ole ollut helpoimmasta päästä, ei todellakaan.

Ensimmäinen päivä meni erittäin helposti eikä ollut mitään ongelmaa missään. Suurin ongelma oli miettiä mitä haluaisin syödä, koska kaikki pussikeittojen  maut olivat itselle uusia. Muutaman kerran päivän aikana maha kurni nälkää, mutta varsinaisesti sen suurempaa nälkää päivän aikana ei ollut. Ensimmäisten päivien aikana kehon glykogeenivarastot tyhjenevät.

Päivät 2-4 olivat itselle kamalimmat. Päätä särki jonkin verran sekä nälkä oli kova. Tässä kyseltiin oman selkärangan kestävyyttä ja pari kertaa oli lähellä, että se katkeaa. Olin kuitenkin päättänyt, että luovuttaminen ei ole vaihtoehto.

Loppuviikko menikin huomattavasti helpommin. Päänsärky ei enää vaivannut ja elimistö alkoi tottumaan kalorivajeeseen, mikäli se  nyt on mahdollista. Maha ei enää kurninut samalla tavalla, mutta silti nälän tunne oli ajoittain läsnä. Tässä vaiheessa keho on kumminkin päässyt ketoosiin ja tätä pystyy mittaamaan esim. ketotikuilla. Ketoosi auttaa nälän tunteen kanssa, joka helpottaa päivän kulkua. Odotan innolla, mitä seuraavat viikot tuovat tullessaan.

Ensimmäisen viikon lempparituotteiksi on noussut *puolukka-omena-kardemumma puuro sekä *banaani-kaneli puuro. Puuroilla olen mennyt oikeastaan joka aamu ja ilta. Toiset kaksi lempparia ovat ehdottomasti patukat. *Suolainen lakritsi on nimensä mukaan suolainen ja niiiiin hyvä. *Toffee patukka on myös todella herkullinen. Moni ajattelee, että VLCD kuurilla juodaan vaan esim. VLCD pirtelöitä, mutta se ei pidä paikkaansa. Kuurilla voi syödä siihen tarkoitettuja tuotteita tietyn verran päivässä.

Olen ylpeä siitä, miten sain ensimmäisen viikon suoritettua ohjeiden mukaan. Huomaan selvästi miten kevyempi olo on jo viikon jäljiltä ja suurin turvotus on jo kadonnut. Olen viettänyt kuurin aikana aikaa mökillä rentoutuen. Liikuntasuoritukset ovat lähinnä olleet koiran kanssa ulkona kävelemistä, joka on tehnyt hyvää. Vaikka kalorit ovat aika alhaalla niin silti fiilis on ollut hyvä ja olen pysynyt positiivisena. Toisaalta puhutaan vain kolmen viikon ajasta elämässä, joka on todella lyhyt. Myös mielenkiinto tuloksia kohtaan ajaa eteenpäin.

VLDC kokemuksia

Aurinkoista viikonloppua!

-Henriikka

Lue myös

Lihavuusleikkaus mietinnässä

Toiveena elämäntapamuutos? Lue vinkit ja onnistu

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Kevytkauppa