Hae
Henriikka Johanna

Juhannus lihavuusleikattuna

Viime viikolla vietettiin juhannusta ja itselle se oli ensimmäinen juhannus lihavuusleikattuna. Kuten arvata saattaa, myös juhannus omalta osaltani jännitti. Samoin kuin joulu, meillä juhannukseen kuuluu hyvin pitkälti hyvä ruoka. Ja sitä ruokaa myös on paljon. Ennen juhannusta mietin, miten pystyn viettämään juhannusta samalla tavalla kuin aiemmin. Aiemmin juhannus on ollut itselle pelkkää syömistä aamusta iltaan. Ja sitä ruokaa on mennyt myös paljon. Nykyään ruoka ei ole enää samalla tavalla merkityksellinen kuin ennen leikkausta. Koen, että ruoka on itselle tällä hetkellä polttoainetta, jolla jaksan liikkua ja toimia. Joten ihmekös tuo, kun ensimmäinen juhannus lihavuusleikattuna jännitti.

Juhannus lihavuusleikattuna

juhannus lihavuusleikattuna – miten kaikki meni

Kuten jouluna, kaikki meni erittäin hyvin. Turhaan taas jännitin ja murehdin kaikkea etukäteen. Omasta leikkauksesta on jo kuitenkin aikaa useampi kuukausi, joten olen oppinut ja tottunut syömään jo omalla tavallani. Tiedän suurin piirtein mitkä ruoka-aineet ei itselle sovi ja osaan välttää niitä. Silti takaraivossa oli pieni epäilys, mitä jos kaikki ei menekään hyvin. Mitä jos tulee huono olo jostain ruoasta tai jos alan oksentamaan. Toisaalta, olin tutussa porukassa jossa kaikki tietävät leikkauksestani ja siihen liittyvät ongelmat olisi ollut hyvin selitettävissä. Mutta koska olen luonteeltani hieman jännittäjä, oli tämäkin jotenkin ”luonnollinen” reaktio.

Eniten ehkä jännitin grilliruokaa ja sitä, miten se sopii itselle. Itsellä ei ole grilliä kotona, joten luonnollisesti en ole kertaakaan grillannut. Ja meillä mökkeilyyn ja juhannukseen kuuluu grillaaminen. Muutaman kerran olen syönyt grillimakkaraa ja huomasin heti, että se ei sovi enää itselle. Aivan järjettömän huono olo, joka kesti pitkään. Tiesin siis heti, että juhannuksena en tule syömään yhtään grillimakkaraa. Muuten grilliruoka ei aiheuttanut mitään ongelmaa. Liha, kana ja grillikasvikset meni ilman ongelmaa. Nyt siis helpompi taas jatkossa elää ja olla, kun tietää, että grillattu ruoka ei aiheuta ongelmaa.

Juhannus lihavuusleikattuna

Juhannuksen jälkeen maanantaina oli myös puntaripäivä. Ilokseni huomasin, että juhannusviikon aikana paino oli tippunut melkein 2kg. Aiemmin juhannukset, joulut ja muut juhlapyhät ovat tuoneet kiloja kuin vieneet niitä.

-Henriikka

Lue myös

Ensimmäinen joulu lihavuusleikkauksen jälkeen

Lihavuusleikkaus ja joulu – miten meni?

Mitkä asiat ovat muuttuneet lihavuusleikkauksen jälkeen?

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

 

2 kommenttia

  1. Tiina kirjoitti:

    Näytätpä freesiltä ja hyvältä 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *