Hae
Henriikka Johanna
Kaupallinen yhteistyö

Lihavuusleikkauksesta 9kk

Kaupallinen yhteistyö: Bariatric services

Lihavuusleikkauksesta 9kk aikaa. Tuntuu, että leikkauksesta on aikaa jo ikuisuus, samalla tuntuu, että leikkaus oli vasta viime viikolla. Paljon on asioita muuttunut tämän 9kk:n aikana ja onneksi suurin osa niistä muutoksista on positiivisia. En olisi vielä viime vuoden syyskuussa voinut edes kuvitella, mitä kaikkea muutoksia painonputoaminen elämääni tuo.

Lihavuusleikkauksesta 9kk – mitä on muuttunut

Ensimmäinen isoin muutos nyt luonnollisesti on paino. Lihavuusleikkauksesta on nyt 9kk aikaa ja painoa on tippunut yli 55kg. Olen myös mitannut mittanauhalla vartalosta neljää eri kohtaa, näistä on senttejä kadonnut yhteensä 136cm. Vaikka olen äärettömän iloinen, onnellinen ja tyytyväinen näihin ulkoisiin muutoksiin, kiitollisena olen muihin muutoksiin.

Yksi merkittävä asia on ehdottomasti liikkumisen keveys ja helppous. Se, että ns. ”normi liikkuminen” arjessa on paljon helpompaa, on huomattavaa. Rappujen nouseminen ei hengästytä, kävely on kevyempää, jaksan touhuta veljen lasten kanssa enemmän esim. mökillä yms. Myös treenaaminen on älyttömän paljon mukavampaa ja helpompaa. Kun rasvaa keskivartalosta on kadonnut, se mahdollistaa taas vartalon liikkuvuuden ihan eri tavalla. Olen joutunut opettelemaan jenkkifutiksen oman aloitusasennon uudelleen, koska oma liikkuvuus antaa enemmän mahdollisuuksia eikä maha ole niin paljon edessä. Toki vielä ”täydelliseen” aloitusasentoon on matkaa. Tai sellaiseen täydelliseen jota itse tavoittelen. Myös juokseminen on niin paljon helpompaa. Ihmehän se toki olisi, jos ei 55kg:a kevyempänä olisi. Aiemmin olen inhonnut juoksua, nyt se alkaa tuntua siedettävältä. Ehkä joskus alan siitä jopa pitämään. Syksyllä olisi tarkoitus jatkaa / aloittaa alusta juoksukoulu ja kasvattaa juoksukuntoa.

Lihavuusleikkauksesta 9kk

Kolmas merkittävä asia itselle on ollut ehdottomasti oman itsetunnon koheneminen ja itsensä arvostus. Olen jo monta vuotta tehnyt töitä oman pään sisällä itsensä hyväksymisen suhteen. Ja omalla kohdalla täytyy todeta, että painonlasku on vaikuttanut merkittävästi oman itsetunnon nousemiseen. Olen alkanut ostamaan vaatteita, joista olen aiemmin haaveillut, mutta en ole kehdannut käyttää. Esimerkiksi mekkoja on alkanut ilmestymään kaappiin paljon aiempaa enemmän. Mietin pitkään, voiko edes sanoa, että painon putoaminen on vaikuttanut itsetuntooni. Mutta samalla olisi myös väärin olla sanomatta siitä. Joten leuka pystyyn ja kohti kesän rientoja!

-Henriikka

lue myös

Lihavuusleikkaus tehdään Tallinnassa

Saanko enemmän huomiota hoikempana?

Pudotettuja kiloja ja roikkuvaa nahkaa

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

 

Kaupallinen yhteistyö: Bariatric services

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *