Hae
Henriikka Johanna

Mitä syön viikossa -lihavuusleikkaus edition

Mitä syön viikossa tai mitä ylipäänsä syön lihavuusleikkauksen jälkeen on yksi yleisimmistä kysymyksistä joita saan. Omasta lihavuusleikkauksesta on nyt kulunut noin 9 kuukautta. Ajattelin nyt jakaa teille viikon syömiset siitä, mitä syön. Tarkempia määriä ei ole, koska se riippuu ihan päivästä. Tänään voi hyvin mennä ruokaa X määrä ja huomenna samaa ruokaa voi mennä puolet vähemmän. Se mistä tuo johtuu, on itselle täysin mysteeri. Joten syön tällä hetkellä hyvin fiilis pohjalta ja sen verran kuin jaksan. Syöminen ei tällä hetkellä aiheuta itselle mitään stressiä tai ahdistusta. Koen, että vihdoin, usean vuoden jälkeen pystyn nauttimaan syömisestä.

mitä syön aamupalaksi

Aamupala vaihtelee todella paljon päivästä riippuen. Usein arkiaamuina se on jokin helposti mukaan otettava, jonka voin syödä autossa työmatkalla. Viikonloppuisin saatan panostaa aamupalan valmistukseen enemmän.

Maanantai: Profeel proteiinipirtelö autossa sekä pieni kourallinen pähkinöitä

Tiistai: Puoli purkkia Keso vaniljaraejuustoa, pensasmustikoita sekä pähkinöitä

Keskiviikko: Profeel proteiinipirtelö sekä banaani, jälleen autossa työmatkalla

Torstai: Kaurapuuroa noin 1.5dl, raejuustoa 3rkl sekä pakastemustikoita

Perjantai: Pirkka smoothie (2dl) sekä Fast:n proteiinipatukka

Lauantai: Reissumies, päällä sipaisu Oivariinia, salaatinlehti, paistettu kananmuna sekä suolakurkkua

Sunnuntai: Kaurapuuroa noin 1.5dl, vaniljaraejuustoa 3rkl sekä tuoreita mansikoita 3kpl

Mitä syön

 

mitä syön lounaaksi ja päivälliseksi

Usein syön samaa ruokaa kaksi tai kolme kertaa. En vain osaa tehdä ruokaa niin vähän, että voisi syödä siitä yhden kerran. Ja nyt leikkauksen jälkeen ei voi väkisin ahtaa itseensä enempää ruokaa, joten helpompi tehdä muutamalle aterialle samalla kertaa. Enkä muutenkaan viihdy keittiössä koko aikaa, joten useamman aterian teko kerralla sopii minulle parhaiten.

Maanantai: Noin 2dl lohikeittoa (kermaan tehty), söin sekä lounaalla että päivällisellä

Tiistai: lounaaksi valmis tonnikala-pasta salaatti (Saarioinen) josta söin puolet. Päivällisellä uusia perunoita 4kpl (pieniä), voikastiketta sekä silliä.

Keskiviikko: lounaaksi loput tiistain pastasalaatista. Päivälliseksi söin 5 palaa erilaisia susheja.

Torstai: Lounaaksi salaattibuffet, jossa lohta ja katkarapuja, kurkkua, tomaattia, vesimelonia sekä tsatsikia. Päivällisellä uusia perunoita 3 kpl (pieniä), voi kastiketta sekä yksi pieni pihvi grillattuna.

Perjantai: Lounaaksi sama setti kuin torstaina päivällisellä. Päivällisellä pyttipannua kalkkunanakeista

Lauantai: Lounaaksi söin air fryerissa laitettuja bataattiranskalaisia sekä 4 lihapullaa ja muutama siivu kurkkua. Päivälliseksi tein nachopelitä, jossa jauhelihaa, tomaattisalsaa, punaista sipulia, paprikaa sekä juustoraastetta. Nachopellin lisäksi lautaselle nokare ranskankermaa.

Sunnuntai: Nachopeltiä tuli niin paljon, että söin sitä vielä sunnuntaina lounaalla sekä päivällisellä.

väli- ja iltapalat

Väli- ja iltapalat ovat yleensä mitä tekee mieli. Tällä viikolla väli- ja iltapalat koostuivat seuraavista: munakas, ruisleipää kalkkunaleikkeellä, proteiinivanukas marjoilla (tämä on se yleisin vaihtoehto), jugurttia ja mysliä, banaanilettuja ja marjoja, smoothie.

Mitä syön

Tällaiset olivat mun yhden viikon ruokailut!

-Henriikka

lue myös

Lihavuusleikkaus ja joulu – miten meni?

Lihavuusleikkaus ja ravitsemus

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *