Hae
Henriikka Johanna

InBody mittaus painonpudotuksen tukena

InBody mittaus on ollut aiemmin  T O D E L L A iso mörkö minulle. Se kertoo karulla tavalla paljon kropassa on rasvaa ja lihasta. Harmittaa, etten käynyt InBody mittauksessa ennen leikkausta, jotta olisi ollut myös siitä vertailukohdetta.  Kävin vasta kaksi kuukautta lihavuusleikkauksen jälkeen mittauksessa ja nyt, kun leikkauksesta on kulunut 10 kuukautta. Tulokset olivat järkyttävät, mutta tällä kertaa ehdottomasti positiivisessa mielessä.

Inbody mittaus – lihasmassa

Lihavuusleikkauksen jälkeen paino saattaa pudota paljon ja todella nopeasti. On erityisen tärkeää, että ruoka sisältää paljon proteiinia, jotta paino ei tipu lihaksista vaan rasvasta. Olin erityisen kiinnostunut, miten lihasmassa on muuttunut näiden kahden mittauskerran välissä. Onnekseni lihasmassaa oli kadonnut vain 3.6kg. Mielestäni tämä on todella hyvä tulos.  En ole paljon tehnyt salitreeniä koko tämän vuoden aikana, joten ole  tulokseen tyytyväinen. Syksyllä alan taas käydä salilla säännöllisesti ja aloittaa lihasmassan kasvatuksen.

InBody mittaus

Inbody mittaus – rasvamassa

Luonnollisesri rasva on se, josta haluan päästä eroon. Rasvaa omassa kropassa on ollut yllin kyllin ja olikin mahtavaa huomata InBody mittauksesta miten rasva on palanut ympäri kroppaa. Marraskuussa mun kropassa oli rasvaa peräti 79.7kg!! Siis melkein 80kg pelkkää rasvaa. Ja uskon, että sitä oli vielä enemmän ennen lihavuusleikkausta. Uusimmassa mittauksessa rasvaa oli enää 50.3kg joten pelkkää rasvaa olen saanut tiputettua melkein 30kg!

Myös rasvaprosentti on luonnollisesti pienentynyt. Marraskuun tuloksissa rasvaprosentti oli 52.7%, kun nyt se on 43.3%. Toki rasvaprosentti on vieläkin hyvin korkea, mutta alaspäin on tultu myös sen suhteen.

Bmi:n muutos viimeisen 10kk:n aikana

Ennen lihavuusleikkausta bmi itsellä oli 58.1. Marraskuisessa InBody mittauksessa bmi oli 50.5 eli kahdessa kuukaudessa se oli laskenut jo melkein 8 yksikköä. 10 kuukautta leikkauksen jälkeen bmi on 38.5. Olen siis päässyt sairaalloisesta ylipainosta (bmi 40 tai yli) vaikeaan ylipainoon. Miksi otin mukaan vielä bmi:n vertailun? Vaikka itse olen sitä mieltä, että bmi ei ole missään nimessä hyvä tapa arvioida kenenkään kehonkoostumusta, on se kuitenkin mittari jota käytetään terveydenhuollossa edelleen. Esim itse haaveilen rintojen pienennysleikkauksesta, siihenkin on bmi raja 30.

InBody pisteet marraskuussa oli 43/100ja nyt heinäkuussa 66/100. Pistemäärä kuvaa kehon rakennetta. Pistemäärää käytetään kehon koostumuksen arviointiin eri mittauskerroilla. Suurempi pistemäärä kertoo parantuneesta / vahvistuneesta kehon rakenteesta. Normaali alue on 70-90.

InBody mittaus

Olisitko halunnut vielä tietää jotain InBody mittauksen tuloksista? Tai tuliko mieleen jotain kysyttävää? Kysy ihmeessä, vastaan mielelläni.

-Henriikka

Lue myös

Pudotettuja kiloja ja roikkuvaa nahkaa

Haaveena rintojen pienennysleikkaus

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

2 kommenttia

  1. Veera kirjoitti:

    Kehonkoostumusmittaus antaa kai myös jotkut ”ideaaliarvot” lihasten ja rasvamassan kanssa? Kuinka paljon se näytti sulla, että pitäisi saada lihasta lisää ja kuinka paljon rasvaa pois?
    Ja mitä mittaus näytti sun ”ideaali painoksi”?

    • henriikkajohanna kirjoitti:

      Tämä InBody 270 laite antoi mun ideaalipainoksi 85.4kg. Ja tuohon päästäkseni ideaalitilanne olisi, että kaikki paino joka on yli tuon ideaalipainon lähtisi rasvasta. Tässä ei oo erikseen mainittu ideaaliarvoja lihas- ja rasvamassan suhteen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *