Hae
Henriikka Johanna

Lihavuusleikkaukseen aikaa viisi viikkoa

Viisi viikoa aikaa lihavuusleikkaukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kahden viikon päästä pitää aloittaa leikkaukseen valmistava ene dietti eli erittäin niukkaenerginen dietti. Itse leikkaus ei jännitä ainakaan vielä ja olo sen suhteen on hyvin rento. Tiedän, että varmasti lähempänä ajankohtaa jännitys alkaa nousta myös pintaan. Muutamia juttuja pitää vielä tehdä ennen kuin kaikki on valmista ja voin lähteä kohti Tallinnaa.

Lihavuusleikkaukseen valmistautuminen

Kuten tuossa ylempänä jo mainitsin, kolme viikkoa ennen leikkausta pitää aloittaa lihavuusleikkaukseen valmistava ene dietti. Tuon dietin aikana ei ole tarkoitus pudottaa painoa X kiloa vaan vähentää maksaan kertynyttä rasvaa ja näin parantaa leikkaustuloksia. Olen tähän saanut jo ohjeet ja tutustunut niihin hyvinkin huolellisesti. Ennen dietin aloitusta minuun ollaan vielä yhteydessä ja käydään diettiin liittyvät asiat läpi. Muuta en oikeastaan voi tehdä ennen leikkausta ja Tallinnaan menoa. Toki olen nyt jo kiinnittänyt jälleen enemmän huomiota ruokavaliooni ja siihen, että syön säännöllisesti. Kesän aikana huomasin, miten säännöllinen ruokarytmi katosi kuin tuhka tuuleen.

lihavuusleikkaukseen

Muuten ennen leikkausta onkin saanut tehdä ja hoitaa jos mitä asioita. Ei varsinaiseti leikkaukseen liittyen vaan itse Tallinnaan matkustamiseen. Outoa, kun ei ole ollut muutamaan vuoteen missään Suomen rajojen ulkopuolella ja nyt on lähdössä. Huomasin, että passi on mennyt vanhaksi, joten passikuvien kautta uusimaan passi. Passia en ole vielä saanut, mutta onhan tässä aikaa vielä odotella.

Onneksi olen saanut jo molemmat koronarokotteet, joten testin ottamista ennen reissua tai reissun jälkeen ei tarvitse miettiä. Tulostin OmaKanta palvelusta rokotustodistukset matkaan mukaan. Karanteenia Suomeen tulon jälkeen ei tarvitse pitää, mutta varmasti olen muutaman päivän leikkauksen jälkeen kotona. 18

Lisäksi piti tietenkin hommata liput Salo-Helsinki sekä Helsinki-Tallinna. Paluulippuja en vielä ostanut, koska en tiedä miten pitkään olen toipumassa leikkauksesta Tallinnan päässä. Tämä oli myös sairaalan toive, että paluulippuja ei ostettaisi etukäteen. Tallinnan ja Helsingin välillä menee kuitenkin useampi laiva vuorokauden aikana, joten varmasti johonkin laivaan saan ostettua paluulipun.

-Henriikka

 

 

lue myös

Lihavuusleikkaus tehdään Tallinnassa

Leptiiniresistenssi ylipainon takana?

Hyvinvointivinkit joilla parannat arkeasi

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *