Hae
Henriikka Johanna

Lihavuusleikkaukseen aikaa kaksi viikkoa

Lihavuusleikkaukseen on aikaa enää kaksi viikkoa! Siis kaksi viikkoa. Kun varasin ajan Tallinnaan, leikkaukseen oli aikaa 8 viikkoa. Aika on mennyt todella nopeasti ja kohta h-hetki on käsillä. Vielä on jotenkin epätodellinen olo leikkauksen suhteen vaikka kovin jo odotan matkaa Tallinnaan.

Aikaa kaksi viikkoa – jännittääkö?

Vaikka lihavuusleikkaukseen on aikaa enää kaksi viikkoa, ihmettelen itsekin, miten vähän leikkaus jännittää tällä hetkellä. Yleensä olen todella kova jännittämään asioita jo hyvän tovin etukäteen, mutta nyt on todella rento ja rauhallinen fiilis. Ainakin vielä. Uskon myös oman ammatin vaikuttavan siihen, että jännitystä ei ole vielä ilmassa. Olen ollut työharjoittelussa 10 viikkoa leikkaussalissa, joten tiedän noin suunnilleen, miten nukutettuna olevaa potilasta hoidetaan. Luotto sairaanhoitoon on siis hyvä.

Lihavuusleikkaukseen aikaa kaksi viikkoa

Hoidettavat asiat ennen leikkausta

Olen hyvin pitkälti hoitanut kaikki Tallinaan lähtöön liittyvät asiat jo, joten mitään matkaan liittyvää ei tarvitse enää hoitaa. Hieman jännittää koronatilanne ja jos se siirtääkin leikkausta. Viime viikolla klinikalta tuli viestiä, että eivät suosittele tukihenkilön mukaan tulemista Koronan vuoksi. Toisaalta, olin muutenkin menossa yksin joten sinällään asia ei aiheuttanut itselle ylimääräistä paniikkia.

Olen kovin yrittänyt miettiä, mitä ruokaa ostan kotiin, kun saavun Tallinnasta takaisin. Ensimmäinen viikko pitää syödä pelkkiä soseita, joten uskon erilaisten proteiinivanukkaiden yms olevan suosittuja. Varmasti mieli tekee myös suolaista ja lämmintä ruokaa, joten ajattelin tehdä jonkinlaista kasvissosekeittoa valmiiksi esim pakastimeen (pienissä annoksissa). Toisaalta olen myös lukenut, että kauheesti ei kannata ostaa kotiin mitään, koska voi olla että ei tee mieli sitä. Tai että ennen leikkausta se maistui ja oli hyvää, mutta leikkauksen jälkeen ei saa alas lainkaan. Yritä tässä sit ennakoida.

Innolla odotan leikkausta ja etenkin sen jälkeistä elämää.

-Henriikka

Lue myös

Lihavuusleikkaukseen aikaa viisi viikkoa

Lihavuusleikkaus tehdään Tallinnassa

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

4 kommenttia

  1. Tuula kirjoitti:

    Hedelmäpiltit ja piltit ylipäätään on kans hyviä. Näitä moni leikattu on ostellu ja itsekin aion ostaa ennen leikkausta. Profeel proteiinipirtelöt on myös ollut parin leikatun ystävän listalla.
    Vinkkinä sain ystävältä, että tehä pieniä annoksia eri sosekeittoja pakkaseen niin ei tarvitse samaa syödä kokoajan, näin voi myös vaihdella jos jostain ei enää tykkääkään.
    Tsemppiä leikkaukseen!!

  2. Marianne kirjoitti:

    Sosekeitot maistui minulle, laitoin sekaan vielä Koskenlaskijaa tuomaan proteiinia. Söin eka viikolla myös liha- ja kalakaittoa mutta vedin sen eka sauvasekoittimella sileäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *