Hae
Henriikka Johanna

Tex mex salaatti – helppoa ja herkullista

Tex mex salaatti on ehdottomasti yksi mun lempparisalaateista koskaan. Olen tehnyt sitä myös lihavuusleikkauksen jälkeen ja salaatti maistuu aina vaan yhtä hyvältä. Parasta tex mex salaatissa on sen helppous. Pienellä vaivalla saa herkullisen ja tietysti täyttävän salaatin.

Tex mex salaatti – ohje

400g naudan vähärasvaista jauhelihaa

pala kurkkua sekä paprikaa

puolikas punasipuli

kirsikkatomaatteja

säilyke- tai pakastemaissia

jääsalaattia tms

juustoraastetta

American dippi

Tortilla sipsejä / nachoja

(jalapenoja)

Tex mex salaatti

Valmistus

Paista jauheliha kypsäksi sekä mausta haluamallasi tavalla. Kaupan tex mex hyllyltä löytyy tacomausteseos joka sopii loistavasti tähän salaattiin.

Tee salaatti valmiiksi. Revi jääsalaatti, pilko paprika, kurkku ja sipuli. Halutessasi voit laittaa myös jalapenoja. Valuta maissit ja lisää joukkoon. Itse suosin tölkkimaissia, ovat makeampia kuin pakastemaissi. Laita joukkoon myös juustoraastetta. Itse tykkään käyttää hieman voimakkaamman makuista juustoraastetta esim punaleima emmentalia. Halutessasi juuston voi jättää myös pois. Lisää joukkoon paistettu jauheliha ja sekoita joukkoon.

Laita valmiin annoksen päälle nachoja sekä American dippiä. Dipin voit sekoittaa itse kermaviilistä ja American dipistä tai ostaa valmiin dipin. Nachoja ei kannata sekoittaa salaatin joukkoon sillä niiden rapeus katoaa nopeasti.

Meinaatko kokeilla tex mex salaattia? Aiotko tuunata sitä vielä jollain tavalla?

-Henriikka

Lue myös

Tonnikalapasta – helppo ja nopea arkiruoka

Crunchwrap yhdistää tortillan ja tacon

Herkuttele terveellisemmin mausta tinkimättä

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *