Hae
Henriikka Johanna

Lihavuusleikkaus ja alkoholi

Lihavuusleikkaus ja alkoholi on asia, mitä monet miettivät leikkauksen jälkeen. Koska voi juoda alkoholia leikkauksen jälkeen, miten paljon voi juoda tai pystyykö juomaan ollenkaan. Kuten kaikessa, myös alkoholin käyttö leikkauksen jälkeen on hyvin yksilöllistä. Lähtökohtaisesti mikään ei ole leikkauksen jälkeen kiellettyä, jokainen tekee omat valinnat. Itse join viikonloppuna useamman annoksen alkoholia, ensimmäisen kerran lihavuusleikkauksen jälkeen. Itse siis odotin yli 10kk, mutta en muutenkaan käytä alkoholia kovin usein.

Alkoholin käyttö itsellä

Käytän alkoholia todella harvoin. Nuorena olin viihteellä parhaimmillaan (vai pahimmillaan) kolme kertaa viikossa. Mutta ne ajat ovat jo takana päin. Tämän kesän aikana olen satunnaisesti mökillä ollessa ottanut kuohuviiniä tms lasillisen. Ennen kesää en edes muista, koska olisin alkoholia käyttänyt. Enkä kyllä sitä mitenkään elämään kaipaa. Nyt viikonloppuna otin kuitenkin reilusti enemmän. Olin juhlimassa ihanan ystävän 40v synttäreitä, joten illan aikana meni drinkki jos toinenkin. Kuinkas sitten kävikään?

Lihavuusleikkaus ja alkoholi

Lihavuusleikkaus ja alkOholi

Toisille leikkaus aiheuttaa sen, että alkoholi humahtaa päähän entistä nopeammin ja huomattavasti pienemmällä määrällä. Toisille se ei vaikuta lainkaan eri tavalla kuin ennen leikkausta. No arvatkaapa vaan kumpaan kuuluin? Aivan, tuohon ensimmäiseen.

En voisi kehua ”viinapäätäni” myöskään ennen leikkausta. Mutta nyt se oli kyllä entistä huonompi. Kävin ennen illan bileitä ystävän kanssa syömässä ja join siinä yhteydessä yhden limoncello spritserin. Kun poistuin ravintolasta, tuntui että olin jo ihan päissäni. Mietin jo siinä vaiheessa, että mitä ilta tuokaan tullessaan. Loppuilta meni kuitenkin ihan hyvin. Join muutaman drinkin sekä muutaman siiderin. Unohtamatta välivesiä. Vaikka alkoholi nousi päähän normaalia helpommin, voisin myös väittää sen vaihtuvan myös nopeammin.

Nyt on siis ensimmäinen kerta leikkauksen jälkeen juotu alkoholia enemmän ja nyt tiedän miten oma kroppa siihen nykyään reagoi. En usko, että tulen alkoholia jatkossakaan kovin usein / paljon käyttämään. Mutta silloin tällöin on kyllä hyvä hieman rentoutua ja pistää viihteelle.

-Henriikka

Lue myös

Juhannus lihavuusleikattuna

Lihavuusleikkaus ja joulu – miten meni?

Seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

2 kommenttia

  1. Veera kirjoitti:

    Onko juomisen kanssa ei-niin-tarkkaa kuin kiinteän ruoan suhteen? Tilaavuudeltaan on kuitenkin iso määrä jos juo useamman siiderin, useamman drinkin ja välivettä yhden illan aikana. Vai kasvaako vatsalaukku herkemmin nimenomaan vain kiinteän ruoan kanssa?

    • henriikkajohanna kirjoitti:

      Juoma ei venytä mahalaukkua samalla tavalla kuin ruoka, koska juoma jatkaa matkaa suht nopeasti ohutsuoleen eikä jää vatsalaukkuun lillumaan samalla tavalla kuin ruoka. Treenien ja pelienkin aikana voin helposti muutamassa tunnissa juoda 2-3 litraa nestettä pikkuhiljaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *