Hae
Henriikka Johanna

Feta-uunimunakas kasviksilla

Feta-uunimunakas kasviksilla toimii aina! Jos et oo vielä kokeillut niin nyt on ehdottomasti aika kokeilla. Se on älyttömän helppo tehdä, on herkullinen, siihen voi upottaa mitä kasviksia haluaa ja kaiken lisäksi se on vielä täyttävää. Feta-uunimunakas on siitä hyvä, että se maistuu aivan yhtä hyvältä niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Mutta nyt siihen ohjeeseen.

Feta-uunimunakas kasviksilla

Munakasta varten tarvitset seuraavat raaka-aineet:

8-10 kananmunaa

paketti fetaa (tai salaattijuustoa)

1 pussi tuoretta pinaattia

1dl (kasvi)maitoa

erilaisia kasviksia esim. paprikaa, sipulia, tomaattia, kesäkurpitsaa. Mitä ikinä haluatkaan laittaa joukkoon.

Huuhtele pinaatti hyvin ja anna valua. Riko kulhoon munat ja sekoita maidon kanssa munan rakenne hyvin rikki. Lisää mustapippuria ja halutessasi suolaa. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä feta on kuitenkin suolaista. Itse laitoin vielä valkosipulijauhetta sekä noin 1 teelusikallisen chilikastiketta.

Feta-uunimunakas kasviksilla

Voitele piirakkavuoka öljyllä tai käytä leivinpaperia. Laita pohjalle pinaatti ja murusta feta siihen päälle. Kaada muna-maitoseos pinaatin ja fetamurun päälle. Tämän jälkeen laita haluamasi kasvikset. Itse laitoin tällä kertaa yhden suippopaprikan sekä yhden punasipulin. Tähän voi laittaa oikeasti mitä haluaa ja mitä kaapista sattuu löytymään. Tomaatti olisi sopinut myös hyvin, mutta kaapista ei tomaattia tällä kertaa löytynyt.

Paista munakasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25min. Munakas on valmis, kun se on hyytynyt. Halutessasi voit laittaa noin 10min paiston jälkeen päälle juustoraastetta. Anna munakkaan vetäytyä vielä noin 10min uunista oton jälkeen. Jos et malta odottaa, voit syödä myös heti.

Feta-uunimunakas kasviksilla

Vinkki! Kannattaa käyttää jotain hyvää fetaa, jos mahdollista. Se tuo munakkaaseen paljon paremman maun, kun esim ei niin maultaan rikas salaattijuusto.

-Henriikka

Lue myös

Raejuustopannari

Granola – itse tehtynä maailman parasta

Tex mex salaatti – helppoa ja herkullista

Seuraa somesss

Instagramissa

Facebookissa

TikTokissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *