Hae
Henriikka Johanna

Miten pää on pysynyt mukana painon pudotessa?

Usein mietitään, miten saada pää pysymään mukana painon pudotessa. Uskotaan, että omalle peilikuvalle sokaistutaan, ei huomata omaa painonpudotusta ja koetaan, että ollaan edelleen lihavia / ylipainoisia vaikka painoa olisi pudonnut kymmeniä kiloja. Miten olen itse kokenut tämän? Onko minulla pää pysynyt mukana painon pudotessa?

Pää pysyy mukana toistaiseksi

Itsellä ei ole ainakaan toistaiseksi ollut mitään ongelmia sen suhteen, että pää ei pysy mukana tai en ”tajua”, että olen pudottanut painoa yhden pienen ihmisen verran. Olen alusta asti ottanut paljon kuvia matkan varrella, joita vertaamalla saa aika hyvän käsityksen omasta muutoksesta. Myös liian isoksi käyneet vaatteet auttavat ymmärtämään, että painoa on pudonnut.

Pää mukana painon pudotessa

Kävin lihavuusleikkauksessa Virossa, Bariatirc Services nimisellä klinikalla. Koska polkuni leikkaukseen oli varsin lyhyt verrattuna julkisen puolen leikkauspolkuun, sain erilaisissa Facebook ryhmissä kuulla siitä, miten pääni ei tulisi pysymään muutoksessa mukana. Monet olivat sitä mieltä, että pidempi polku ja tasaisesti ennen leikkausta pudotettu paino olisi parempi vaihtoehto oman psyykkisen hyvinvoinnin kannalta. Olin tuolloin jo melko varma, että itsellä pysyy pää mukana hommassa koko ajan. Miksi olin niin varma?

Uskon siihen olevan montakin syytä. Ensinnäkin olin paljon, siis todella paljon lukenut leikkauksesta, sen hyödyistä, haitoista, elämästä leikkauksen jälkeen ja oikeastaan kaiken mitä netistä vaan aiheesta löytyi. Itselle leikkaus ei ollut mikään hetken mielijohde vaan olin pohtinut asiaa todella paljon. Ensimmäisen kerran jo vuonna 2019.

En myöskään usko, että hyvin tiheään otetuista kuvista on aikanaan projektissa ollut haittaa. Niiden avulla pystyn todella helposti huomaamaan muutoksen, jonka olen jo nyt saanut aikaan. Vaikka niiden ennen kuvien katsominen tekee hieman pahaa ja saa tajuamaan miten iso olen ollut, olen todella tyytyväinen, että olen niitä ottanut. Ja tulen ottamaan myös jatkossa.

Pää mukana painon pudotessa

Olen myös koko ajan tiedostanut, että tarvittaessa varaan ajan ravitsemusterapeutille tai psykologille jos jokin asia alkaa vaivata tai muodostuu ongelmaksi. Psykologille ajan varaamista olen harkinnut tosissani, kun leikkauksesta on kulunut reilu vuosi. Silloin painoa on tippunut niin paljon, että voisi olla hyvä keskustella asiasta ammattilaisen kanssa. Vaikka en koe itsellä toistaiseksi ainakaan olevan mitään hankaluuksia tai ongelmia, uskon että muutama tapaaminen ammattilaisen kanssa ei ainakaan tilannetta pahenna.

-Henriikka

lue myös

Lihavuusleikkaus tehdään Tallinnassa

Lihavuusleikkauksen haittapuolet – onko niitä?

Pudotettuja kiloja ja roikkuvaa nahkaa

seuraa somessa

Instagramissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.