Hae
Henriikka Johanna

Kehonkuvan muutokset laihtuessa

Kehonkuvan muutokset ovat väistämättömiä, kun paino putoaa. Ja mitä enemmän paino putoaa, sitä suurempia kehonkuvan muutokset ovat. Kehonkuva ei varsinaisesti kerro mitään kehosta tai sen ulkonäöstä, vaan siitä, miten oman kehonsa mieltää ja minkälaisia merkityksiä siihen liittää. En ollut aiemmin kiinnittänyt juuri mitään huomiota omaan kehonkuvaan, kunnes paino alkoi tippua paljon ja aika nopeastikin.

kehonkuvan muutokset

kehonkuvan muutokset – miten suhtautua

Ennen lihavuusleikkausta toki tiesin olevani reilusti ylipainoinen, se ei ollut mitään uutta. En kuitenkaan tajunnut aina sitä, miten iso oikeasti olin. Kuvissa se korostui vielä enemmän, etenkin jos kuvassa oli jonkun toisen kanssa. Silloin sitä todellakin tajusi, miten iso oli. Toki vaatteita ostaessa yms. oma koko oli hyvin tiedossa. Silti oli sellaisia päiviä, että en pitänyt itseäni niin isona kuin olin ja itsellä oli jopa ajoittain hyvä olla omassa kropassa.

Kehonkuvan muutokset ovat itsellä korostuneet eniten kuluneen syksyn ja loppuvuoden aikana. Eniten muutokset ovat tulleet esille vaatteita ostaessa. Tai rehellisesti sanottuna en vieläkään aina osaa ostaa oikean kokoisia vaatteita. Tuntuu oudolta, miten vielä viime vuonna vaatteet olivat kokoa 3xl / 52 ja viimeksi ostamani vaatteet ovat olleen kokoa L / 42. En aina ymmärrä sitä, miten en olekaan enää sen samankokoinen nainen ja oikeasti voin ostaa monta kokoa pienempiä vaatteita. Enää ei tarvitse ostaa vaatteita jotka mahtuvat päälle vaan nyt voin oikeasti ostaa vaatteita joista tykkään.

kehonkuvan muutokset

Itsellä on ollut tärkeässä roolissa tässä matkalla kuvien ottaminen. Vaikka kaikki eivät ole ennen – jälkeen kuvien ystäviä, itse koen ne erittäin tärkeänä osana tätä matkaa. Koska oma kehonkuva on muuttunut niin paljon vuodessa, on jollain tavalla helpompi ymmärtää asioita kuvien välityksellä. Kun näet itsesi peilistä päivittäin, ei muutoksia samalla tavalla huomaa. Omaan peilikuvaan sokeutuu. Siksi koen itse tärkeänä ottaa paljon kuvia matkan varrella. Ja niin aion myös jatkossa tehdä.

-Henriikka

lue myös

Saanko erilaista huomiota kuin aiemmin?

Lihavuusleikkaus ja joulu – miten meni?

Miksi puhun avoimesti lihavuusleikkauksesta?

seuraa somessa

Instagramissa

TikTokissa

Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *